Over ons

Harald

Harald (1971) is opgegroeid in het midden van het land.  Na de Studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente heeft Harald diverse project en lijnmanagement functies gehad bij Fokker, Enrichment Technology en Liander. Momenteel is hij demand planning manager bij Low&Bonar.

Harald heeft als tiener leren zeilen in een soort Flying Junior. Daarna een houten Schakel gehad, waarmee samen met zijn broer Arnoud ook wedstrijden heeft gevaren. In zijn studententijd heeft hij als instructeur lesgegeven in Polyvalken bij zeilschool de Morra.

Zeilen op zout- en stromend  water heeft Harald in zijn studententijd geleerd in een 22 voets zeiljachten zonder motor bij studentenzeilvereniging Euros.  Na zijn studententijd heeft Harald o.a. tochten naar Scandinavië, Schotland, Ierland en Bretagne gemaakt met Gigol’eau, een 26 voets zeilboot die gebouwd is door een aantal ex-Euros leden.

Ondertussen deelt Harald zijn passie voor zeilen met Anneke. Na een 24 en 28 voeter varen ze sinds 2008 met Element, een Etap 34s. In een (lang) weekend op het IJsselmeer of het Wad.  Favoriete vakantiebestemmingen zijn de Engelse Oostkust, de Kanaaleilanden, Bretagne, Normandië en de Oostzee.

Anneke

Anneke (1978) is gaan zeilen toen ze Harald leerde kennen. Eerst in de Valk van Harald en al snel daarna in de eerste gezamenlijke kajuitboot, Suerte (een Eygthene 24). Dat beviel, dus werd Bachata (Etap 28i) en daarna Element gekocht, die meer geschikt was voor langere tochten over zee. Want ook dat beviel Anneke net als Harald goed.

In het dagelijks leven geeft Anneke leiding aan het Stafbureau Onderwijs & Onderzoek van de Hanze Hogeschool in Groningen. Een mooie follow up na haar baan als hoofd Onderwijs en Onderzoek bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, alsook na haar proefschrift over internationalisering van hoger onderwijs en de ervaring als beleidsmedewerker en teamleider die ze daarna op heeft gedaan bij de Universiteit Twente en de Provincie Overijssel.

Lotje en Joop

Lotje en Joop zijn de twee scheepskatten. Van kitten af aan varen ze iedere weekend en zeilweekjes met ons mee. Alleen als we gaan zeezeilen blijven ze op het vasteland bij de ouders van Anneke.