18 juli, Nyborg – Kopenhagen – Nyborg

Ieder uur gaat er een trein naar Kopenhagen. Anderhalf uur later stap je uit in hartje Kopenhagen. Prima! Na een beetje uitslapen, namen we om 10.24 uur de trein. Deze was nog best goed gevuld. De nodige mensen met grote koffers. Vermoedelijk vakantiegangers die zouden vertrekken vanaf Kopenhagen airport. De trein was prima, lekker ruime zitjes.
Even voor twaalven kwamen we aan in Kopenhagen. We hadden een reservering gemaakt bij Sushi ‘n’ sticksin de Skybar van het Tivoli hotel. Ongeveer tien minuten lopen vanaf het station. Bij het hotel naar de twaalfde, tevens hoogste, verdieping van het hotel. Daar werden we vriendelijk ontvangen. Iets aan de vroeg kant voor onze reservering, maar dat was geen probleem. Het restaurant was nog nagenoeg leeg. Het vulde zich langzaam, al werd het (gelukkig) niet overdreven druk.
Ze hadden allerhande soorten sushi, yakatori etc. Om niet te verzanden in onmogelijke keuzes, kozen we voor het menu Monte Carlo Mad (zie pagina 6-7 van het menu). Gecombineerd met warme sake van het huis en wat plat water. Dit bleek een uitstekende keuze. We begonnen met de sashimi, het beef en de edamame bonen. Yummie! De daaropvolgende kaburimaki en nigiri waren ook super. Vooral de nigiri van hamachi was bijzonder, mooi, zachte vis. Ten slotte kregen we nog de yakitori. De combinatie van asperge met een soort van spek/bacon was heerlijk. Eerlijkheidshalve was het wel een beetje veel… Anneke liet zelfs de combinatie van drie verschillende smaken van crème brulee lopen… Een potje groene thee was meer dan genoeg; een dubbele espresso voor Harald. Een goed begin van ons dagje Kopenhagen met deze meer dan uitstekende maaltijd!
Daarna langs het water richting de Stroget gelopen. Wat een drukte weer. Veel verschillende winkels, mooi Deens design en mooie warenhuizen. Anneke vond een leuk jurkje van Micheal Kors (aangezien de Karen Millen dit seizoen wat minder bijzonder lijkt te zijn). Ook een mooie trollbead gevonden van de kleine zeemeermin. Een mooi aandenken aan dit bezoek aan Kopenhagen. Voor Harald slaagden we goed in Illum met een polo en een overhemd van Gaastra. Grappige verkoopster overigens. Bleek deze week naar Amsterdam te gaan en met oud en nieuw naar Awakenings in Amsterdam, een fan van ons land dus. Ook nog even een biertje en wijntje op een van de vele terrassen van Nyhavn gedaan. Ongelooflijk hoe druk het daar altijd is. Lekker in het zonnetje gezeten en van de langstrekkende mensen genoten.
’s Avonds terug het avondeten maar beperkt gehouden. We zaten nog steeds vol van de sushi. Eenvoudige good noodles waren meer dan voldoende. Daarna niet al te laat naar bed, stiekum lekker rozig na een lange dag met veel wandelen in het zonnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *