20 juli, Juelsminde – Fredericia

Rustig begonnen met een wandelingetje langs de langgerekte haven en vervolgens het dorpje. Erg klein en rustig, zeker op de relatieve vroege maandagochtend. Een paar straten, een paar winkels. Wel een prima bakker gevonden voor lekker vers brood, een paar bolletjes en voor Harald zoet broodje met overvloedig maanzaad als ontbijt. Daarna langs de supermarkt om de voorraden bij te vullen.
Terug op de haven de boot vaarklaar gemaakt. Eerst nog even de havenkaart (voor stroom en douche) inleveren, al bleek dat alleen maar bij het havenkantoor aan compleet de andere kant te kunnen. Een mooi extra wandelingetje in het zonnetje. Nog even overwogen op terrasje koffie te doen, om de havenmeesters te zien klooien met het ophangen van twee zeiltjes bij de grillplaats. Ze pasten eigenlijk net niet, dus werden ze linksom, rechtsom, achterstevoren, ondersteboven uitgeprobeerd. Blijkbaar vanavond een grillfestijn (bij de vishandel was men bezig een grote paellapan klaar te maken).  Er was een westelijk windje, kracht drie tot vier verwacht en dat bleek er ook te staan. Al hadden we soms een lange vlaag van eind vier, begin vijf. Omdat Fredericia hoog aan de wind was de genua niet helemaal gezet. Het was lekker zeilen, soms met wat donkere wolken met net wat meer wind. Afgewisseld met een prima zonnetje. De wind kwispelde ook een beetje. Zo was Fredericia net bezeild, dan weer niet.
Rond een uur of drie liepen we Fredericia aan. De jachthaven bleek net buiten het plaatsje te liggen, een kilometer of drie van het centrum. Hebben we de fietsjes tenminste niet voor niets mee aan boord. Via een mooi breed fietspad naar het dorpje gefietst. Dat bleek een uitgebreider en levendiger centrum te hebben dan gedacht/verwacht. Het ANWB-boekje had het wel over de rijke militaire geschiedenis van de stad, maar niet over dit soort zaken. Verschillende pleintjes met terrasjes en een goed gesorteerde supermarkt. Daar nog wat extra voorraden ingeslagen (natuurlijk allemaal compleet nuttig, zoals een gemengd bordje met Spaanse worst, plakjes Dana blue voor op brood en dat soort zaken).

Aan boord nog lekker in de kuip een drankje gedaan, gecombineerd met de sortering van Spaanse worst. Avondeten wederom aan boord. Deze keer Griekse wraps. Lekker makkelijk, wat hummous gecombineerd met reepjes komkommer, wat tomaat en natuurlijk feta en olijven. Makkelijk, lekker en zoals Harald zei, weinig afwas. Daarna het logboek bijgewerkt en op zoek naar de volgende bestemming. De weersverwachting voor morgen is niet optimaal. Het lijkt in de ochtend te gaan regenen (oftewel verplicht uitslapen, wat is vakantie toch naar) en daarna een stevig windje (krachtvier-vijf, mogelijk zes) uit het westen. En Anneke begint heel langzaam een schuin oog te hebben voor de terugtocht zo ergens eind volgende week. Zij heeft haar zinnen gezet op nog een paar dagen Terschelling op de terugtocht. Enerzijds om haar al langer sluimerende wens om met paarden te zwemmen bij Puur in vervulling te laten gaan en anderzijds voor een lekker maaltje bij Caracol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *