22 juli, Middelfart – Assens

Vandaag was de wind een stuk rustiger. Beetje zuidwestelijk, waarmee onze volgende bestemming (Assens) best aardig bezeild zou moeten zijn. We vertrokken niet al te laat, ergens tussen half tien en tien. Tezamen met de nodige andere boten. Valt sowieso op, die Denen zijn vroege vogels. De meesten vertrekken tussen acht en negen, als wij nog aan koffie en ontbijt zitten (of nog op een oor liggen).
Even tussen twee eilanden door laveren, waarna de rest van de tocht bezeild was. Met een redelijk windje, varierend tussen de vijf en twaalf knopen kwam langzaam maar zeker Assens in beeld. De vissershaven was al weer aardig gevuld met de klassieke houten schepen die vandaag Assens aan zouden doen.
Nadat we hadden vastgemaakt gelijk het stadje ingelopen. Daar was het nodige te doen wegens de komst van de klassieke schepen. Het lijkt wel alsof het festijn in iedere haven groter wordt. Verschillende kraampjes met handwerkjes, kunststukjes en lekkere hapjes stonden klaar. Daarnaast verschillende stukjes straattheater, die helaas wat lastig te volgen waren, want in het Deens uitgevoerd. Bij de bakker een vers broodje gehaald en daarna in de goed gesorteerde supermarkt avondeten voor de komende dagen geregeld.
’s Avonds aan boord Griekse omelet gemaakt. Prima maaltje weer. Na de afwas met enige moeite de gribfiles binnen gehaald. Op onze ligplek is de wifi-ontvangst niet briljant. Dichter bij het havenkantoor gaat het beter. Waar het er eerst op leek dat we volgende week donderdag de terugtocht zouden kunnen aanvangen, lijkt dat nu juist geen optie. Volgens deze “run” komt er dan wederom een stevig laag over met harde zuidwestenwind. Morgen maar eens zien wat de verwachtingen dan weer zeggen; stabiel is het in elk geval nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *