23 juli, Assens

We werden wakker met gesuis door het want van alle boten. Er bleek een redelijk windje te staan. Niet te hard, maar alles overwegende, inclusief dat de bestemming van vandaag (Aaro) nou eigenlijk ook weer niet heel interessant is, besloten te blijven liggen. Lekker onthaasten, aangezien we tot nu toe vrij wel iedere dag hebben gevaren. Ontbeten met het restje van de Griekse omelet, die de tweede dag zo mogelijk nog beter smaakte. Na het ontbijt is Harald bij het havenkantoor even gaan internetten en heeft Anneke een beperkte schoonmaakactie gedaan.
Nog even langs de supermarkt voor wat vergeten zaken, om daarna al weer een lunch klaar te maken. Deze keer een zelfbedacht burger met uitjes, veel moster, spek en gesmolten Dana blue. Oh ja, ook nog augurkjes op het lekkere verse witte bolletje van de bakker.
We liggen hier overigens voor het eerst sinds lange tijd naast een Nederlandse boot. We zijn er nog niet zo veel tegen gekomen. Dit betreft een oudere heer en dame, die vrijwel de hele zomer rondvaten op de Oostzee en nu twee kleinkinderen, pubers van een jaar of 13-15, te logeren hebben. Gezellig praatje gemaakt en wat wetenswaardigheden uitgewisseld over haventjes hier in de buurt.

Vermoedelijk gaan we morgen naar Aabenra, waar we naar verwachting even blijven liggen. Er komt stevige wind aan dit weekend en naar we vernamen van de buren gepaard gaand met flinke regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *