24 juli, Assens – Kiel

Zo gezegd, zo gedaan. Om 7.15 uur uitgevaren richting Kiel. En blijkbaar niet de enigen met het plan een lange(re) dag te maken, want er voeren nog minstens een boot of zes rond die tijd uit. De beide buren aan bakboord waren zelfs al ruim voor deze tijd vertrokken. Het eerste stukje was pal in de (weinige) wind. Met 60 mijl voor de boeg wilden we niet te veel tijd verspelen, dus dat op motor gedaan. Na een half uurtje konden we wat afvallen en daarmee ook zeilen. De uren erna stonden in het teken van wisselingen: wisselingen van windrichting, kracht, motor aan, motor uit, genua bij, genua weg en zelfs even grootzeil laten zakken. Naar schatting afwisselend een uurtje of twee tot drie gemotord.
Na de lunch en thee trok de wind weer aan en was, zoals de verwachting had gezegd, gedraaid naar zuidoost tot oost. Uitstekend zeilweer, met af en toe een zonnetje. De rest van de tocht, toch nog een mijl of 30-35 heerlijk gezeild. Zelfs even met een rif toen de wind doortrok naar kracht vijf en wat ongunstig draaide. De Kielerbocht over ging zo met gemak. Omdat het een wat langere dag was een beetje met een wachtsysteem gewerkt. ’s Ochtends deed Anneke wat rustiger aan, in de middag is Harald nog even gaan liggen.

Even na vijven begonnen we aan de aanloop van de Kielfjord. Het schoot lekker op. Langs Laboe, even oversteken en een uurtje later liepen we Dusternbrookbinnen. Eerst in een box net bij de ingang. Die was wat onrustig door inkomende golfjes. Snel rond gekeken of er nog andere plekjes groen waren. Die vonden we, mooi met neusje in de straks westenwind. Harald heeft de boot opgeruimd, terwijl Anneke curry met garnalen maakte. Prima maaltje na een lange tocht. De laatste weerberichten zien er nog steeds goed uit voor een oversteek op woensdag of donderdag. Nu eerst maar eens de aangekondigde zomerstorm afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *