25 juli, Kiel

Vannacht de nodige regen gehad. Zo hard dat we er wakker van werden. De wind viel nu nog mee. Na koffie en ontbijt gaan afrekenen bij de havenmeester. Gelijk voor twee nachtjes. Als het kan gaan we zondag in de loop van de dag naar Rendsburg. Daar dan maandag liggen of al stukje naar Brunsbuttel, afhankelijk van de verwachtingen. Zoals het er nu uitziet, kunnen we nog steeds woensdag of donderdag vertrekken. Daarna tijd voor reiniging: douchen! Bij de heren was het lekker druk, bij de dames had Anneke het rijk alleen.
Opgefrist en wel zijn we de stad in gelopen. Die bleek meer te bieden dan we ons herinnerden. Verschillende en erg verscheiden winkelstraten, van meer luxe tot het degelijke warenhuis. Anneke heeft zichzelf verwend met wat producten van Bodyshop en weer eens body lotion van Chanel. In een groot overdekt winkelcentrum gekozen voor een eenvoudige lunch met kebab en falafel, dat was lang geleden. De keuze uit eettentjes was er reuze, met aziatisch, pizza, maar natuurlijk ook de burger king. Op de terugweg bij een erg goed gesorteerde theewinkel onszelf een prachtige Japanse theeset cadeau gedaan, inclusief een erg goed ruikende (tevens kostbare) groene thee. Die in een gevacumeerd zakje zit en in de koelkast moet worden bewaard…
Reguliere boodschappen doen bleek een wat ingewikkeldere opgave. De gerechten die we uit het kookboek van Jamie’s 15 minutes hadden gekozen, bleken niet de standaardingredienten te zijn voor een Duitse supermarkt. We hebben er twee bezocht en nog ontbreken er wat zaken van de lijst; we zullen zien wat het wordt. Deze avond eerst aan de tapas; er zat ook een uitgebreid tapaszaakje in de shopping mall, vandaar.
Terug wandelend betrok het weer al wat. Een beetje regen en zon wisselden elkaar af. Dat ging de rest van middag zo door. Maar echt doorzetten deden zowel de wind als de regen niet. Zekerheidshalve wel Element extra goed vastgelegd. Op facebook verschenen boeiende filmpjes en foto’s van vrienden die op Texel en Hindelopen lagen. Daar hebben we in de vlagen meer dan 50 knopen op de windmeter gehad. Wij zijn er klaar voor, al lijkt hier vooralsnog vooral sprake van stilte voor de storm. Onder de kuiptent met af en toe een zonnetje is het goed toeven, soms zelfs aan de warme kant.
Helaas zien we weersverwachtingen voor de oversteek er inmiddels minder goed uit voor woensdag en donderdag. Lijkt er op dat er nog een laag overkomt dat zorgt voor meer wind uit een net wat ongunstigere hoek. De dagen er na ziet het er overigens nog wel goed uit. Anneke had net zwemmen met paarden geboekt bij Puur voor zaterdagavond… is wat onzeker of dat nu gaat lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *