28 juli, Rendsburg

Regen, heel veel regen blijkt er in een nacht te kunnen vallen. De wolkbreuk die er blijkbaar is geweest in Zwolle heeft zich hier herhaald. Een paar jaar terug regende het hier ook al stevig… Deze keer wel alle ramen en luiken dicht. In de ochtend was er geen enkele reden tot haast. Heerlijk liggen lezen in bed. Anneke is als halve/hele vakidioot voor haar plezier bezig in World order van Henri Kissinger, terwijl Harald deel 3 van de bijbel voor ongelovigen net uit heeft.
Tegen de tijd dat het droog was eerst maar eens uitgebreid douchen in de ruime douches hier. Daarna het centrum ingelopen. In de stad geluncht, beide een burger Tokyo-style. Anneke met een groene thee (haar nieuwe verslaving) en Harald met een colaatje. Daarna een wandeling gemaakt naar de mediamarkt aan de rand van de stad. Op zoek naar een versterker voor de wifi-antenne in de laptop. Helaas niet gevonden. Wel een nieuw hoesje voor de iPhone van Harald; het oude had zijn bese tijd gehad. Op de terugweg weer langs de Sky xxl. We hebben, als het goed is, alle boodschappen binnen om het tot Terschelling te halen. Daarbij enigszins rekening houdend met nog twee borrelmomenten en uit eten. Borrelmoment een in verband met Fleur de Lis die hier vanochtend ook zijn aangekomen op hun terugtocht uit Noorwegen. Borrelmoment twee morgenavond met de bemanning van Gigol’eau. Steven Jan, Herman, Jaap en later ook nog Marijn komen morgenavond aan boord om de boot evenals wij vermoedelijk vrijdag en zaterdag terug te varen naar Nederland. Er is gelukkig nog genoeg whisky aan boord voor de heren, die dit allen zonder uitzondering zeer waarderen. Sterker nog, met dank aan een tocht waar ook Herman bij was met Gigol’eau is Harald’s liefde voor single malt’s ontstaan. Van Herman komt ook de term “werkwhisky”, een prima whisky voor door de week, maar niet zo bijzonder als sommige single malts. Oh ja, helemaal zeker is de laatste borrel nog niet… Steven Jan moet de heren en dame nog wel overtuigen van nut en noodzaak… Een zware taak. En dit betekent dat de knoop is doorgehakt. We blijven hier paar dagen liggen, varen dat donderdag naar Brunsbuttel en vrijdag terug naar Nederland. De gribfiles zien er nog steeds gunstig uit.
Vanavond heeft Anneke wederom een gerecht gemaakt uit het boek 15 minute meals van Jamie. De noodles met biefstuk, garnalen, champignons voorzien van verse gember, chili en lente-uitjes gingen er goed in. De afwas viel zelfs ook nog mee deze keer. Flink wat ingrediënten waren nodig om uiteindelijk twee schaaltjes te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *