30 juli, Rendsburg – Brunsbuttel

Vanochtend even de regen afgewacht, om uiteindelijk rond negenen te vertrekken. De kuiptent had zelfs nog geen tijd gehad om te drogen. En al voor we het kanaal indraaiden, miezerde het al weer. Onder de buiskap was het wel te doen. Helaas blijkt de afstandsbediening van de stuurautomaat na 8 jaar zijn beste tijd te hebben gehad. Vermoedelijk zijn de batterijen te slecht geworden, is volgens internet een bekend, maar oplosbaar probleem.
Het kanaal door bracht verder geen bijzonderheden met zich mee. Rond vieren kwamen we aan in Brunsbuttel. De haven was al gezellig druk. We konden als derde schip aan leggen aan de kant waar ook de grote boten langs komen van en naar de sluis. Prima plekje, waar we morgen ook weer zo weg kunnen, zonder eerst te hoeven wachten op anderen. Nog even het dorpje door gelopen. Daar is weinig veranderd. De supermarkt is nog steeds ok. Verder weinig boeiende winkels.
’s Avonds in het restaurant bij de haven een eenvoudige schnitzel en pizza gegeten, met een voorafje. Kost hier echt niks. Voor minder dan 50 euro waren we klaar. Op de terugweg kwamen we langs Gigol’eau die inmiddels ook was aangekomen. Daar koffie met wat sterkers gedaan. En nieuw plan opgedaan voor de terugtocht. Morgenochtend vroeg op het laatste restje van het tij naar Cuxhaven, dan tij-stopje en rond 14.00 uur door naar Nederland. Scheelt een tijdje tegen stroom in varen. Wel zo slim. Gelet op relatief vroege vertrek (7.00 uur door de sluis is de bedoeling) hebben we het niet te laat gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *