2-5 augustus, Terschelling

2 augustus, Terschelling

Allebei goed geslapen, krijg je als je best wel moe bent. Daarna eens gekeken naar de vertrekken bootje, een mooi gefrobel. In de middag een rondje door het dorp gedaan. Een heerlijk rustig dagje, dat werd afgesloten met een meer dan uitstekend diner bij Caracol. Gelijk maar een reservering gemaakt voor tweede kerstdag.

3 augustus, Terschelling

De dag begonnen met een telefoontje naar Enkhuizen om de oude dame aldaar (nee, niet Lotje) te feliciteren. Anneke is vervolgens met de bus naar Oosterend gegaan voor het zwempartijtje. Dat bleek meer dan de moeite waard, al was het ook erg inspannend en vermoeiend. De paarden moesten goed ondersteund worden met beenhulpen en eenmaal zwemmen was het zaak goed je balans te houden. Op de terugweg bleek het zout en zand lekker langs je kont te schuren (we reden zonder zadel). Daar gaat Anneke nog wat langer lol van hebben. Wel mooi was dat Puur inmiddels zelfs douches heeft geïnstalleerd. Anneke kon droog en fris gewassen weer de bus in. Harald had in de ochtend de boot verhaald. Ons pakje van drie lag nu keurig vooraan met briljant uitzicht over het wad. Voor een indruk van het zwemmen, zie onderstaand filmpje.

In de loop van de middag zijn we maar we weer eens gaan kijken bij de Walvis. En gelukkig, het paviljoen stond er nog en ze serveerden nog steeds goede drank en hapjes. Na wat calamaris en garnalenkroketjes verder gelopen. Het was inmiddels rond etenstijd. Diner hebben we genuttigd bij Pittig. Prima mengelmoesje van tapas en meer Aziatische hapjes.

4 augustus, Terschelling

Deze dag begon met regen en weinig wind. In de middag zouden we gaan blokarten, dus zou fijn zijn als beide tijdig veranderd. Gelet op de regen (en de staat van Anneke’s achterste) hebben we de bus naar Midsland genomen. Daar een rondje door het dorp gemaakt, om een uurtje later de bus naar Paal 8 te nemen. Daar bij West aan zee geluncht, om daarna te gaan blokarten. Wij kregen met een klein groepje een beperkte uitleg, aangezien dat de mensen waren die het of al eens gedaan hadden, of konden zeilen.
Eerst een paar rondjes langs pionnen om te laten zien dat je wist hoe het werkte en daarna verder het strand op. Er stond inmiddels voldoende wind, maar wel precies parallel aan het strand. Het was dus lekker opkruisen en dan ruime wind terug. Met name terug ging best hard, maar wel lekker. Het uurtje was zo voorbij. Harald was heerlijk nat. Die had zich lekker uitgeleefd door ook regelmatig door het ondiepe water te gaan. Bij het strandpaviljoen drankje gedaan om het wachten op de bus wat te veraangenamen.
De bus terug genomen tot aan het dorp, om daar bij Pittigeen Aziatische maaltijd af te halen. Net als de tapas was dit erg lekker. We kozen allebei voor noodles, Anneke gecombineerd met een curry met ei en Harald met prima rundvlees. Note tot self: volgende keer zijn de kleine porties meer dan voldoende!

5 augustus, Terschelling

Gewoon omdat het kan nog een dagje blijven liggen. Heerlijk relaxed, beetje op het voordek naar het Wad kijken en in de loop van de middag naar de binnenkomende bootjes. Sommigen waren wel erg bijzonder en wisten aan de havenrand nog vast te lopen. Gelukkig hebben ze geen schade aangericht bij andere boten. Ons diner bestand vandaag uit wat kaas, worst, parmaham en zo. Genuttigd in de zon op het voordek, met prachtig uitzicht. Genieten met een grote G!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *