6 augustus, Terschelling – Den Helder

Vandaag dan toch Terschelling verlaten. Via Scheurrak ommedraai naar Den Helder. De windverwachting was zuidoost, draaiend naar zuidwest en toenemend van 3-4 naar 4-5. Niet helemaal ideaal, maar goed genoeg. Qua getij moesten we even na elven vertrekken. Dan zouden we nagenoeg de hele tocht stroom mee moeten hebben. ’s Ochtends de boot opgeruimd, laatste afwasje en gekletst met de buren. Tegen half twaalf gooiden we los. Bij het verlaten van de haven zeil gezet, al was er nog niet echt veel wind. De Meep stroom tegen, niet bezeild, met weinig wind oftewel motor aangelaten. Tegen de tijd dat we het Inschot in draaiden hebben we een tijdje kunnen zeilen. Toen de wind weer afnam, moest helaas de motor weer aan.
Net toen Anneke naar binnen ging om het logboek bij te werken, draaide wind en trok deze flink aan. In een paar minuten tijd van vijf naar vijftien knopen. We konden weer zeilen, al was het net niet bezeild. En met de toenemende stroom en daarmee wind tegen stroom hadden we af en toe lekker steile golfjes te verwerken. Je vraagt je dan altijd weer af hoe het zal zijn bij windkracht zes of zeven, als het bij windkracht vier al zo onstuimig wordt.

Even na zessen liepen we de KMJC binnen, waar we een mooi plekje op een andere zeilboot kregen toegewezen. Voor de KMJC was het best druk. Boot opgeruimd en aan de blauwe hap, zoals eigenlijk altijd in deze haven. Het smaakte weer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *