7 augustus, Den Helder

Vanochtend konden we verplaatsen naar een box. Wel zo prettig, we wilden de stad nog in en je laat de boot toch wat prettiger achter als deze in een box ligt. Het was voor beide dringend tijd voor de kapper. Na wat internet-speuren, was het kapsalon Robert-Jan in de Helderse binnenstad geworden. Dat bleek een prima keuze. Robert-Jan kan lekker kletsen en laat het knippen aan de dames. Hij bleek in de buurt van Anneke’s voormalige ouderlijk huis te wonen en er was sprake van enige gezamelijke kennissen uit die tijd.
Daarna de rest van de binnenstad bekeken. Den Helder doet zijn best de leegstand tegen te gaan, het centrum te vernieuwen en te beperken, maar echt helpen doet het nog niet. Als lunch een visje gedaan. Op de terugweg langs de slijter voor een flesje wijn om mee te nemen naar Pieter en Linda, waar we vanavond gaan eten. Bij deze slijter was de whisky niet te duur, dus Harald nam een fles Talisker mee. Bij het afrekenen raakten we aan de praat over goede wijn. De dame kende haar waar en wist deze goed aan te prijzen. We namen een Chileens flesje mee om te proeven. Deze wijn zou qua smaak in de richting van Sancerre gaan, Anneke’s favoriet. Tegelijkertijd vernamen we dat een aantal whisky’s binnenkort in prijs omhoog gaan of van de markt verdwijnen vanwege grote vraag vanuit Azie. Reden genoeg om later die dag nog even terug te gaan. De wijn was toen ook geproefd en meer dan goed bevonden. Dus 4 flessen whisky en 9 flessen (voor de prijs van 6) mee terug naar de boot.
Om 16.00 uur stonden Pieter en Linda bij de poort om ons mee te nemen naar hun huis in Julianadorp. Stephanie, Chris en hun kinderen waren er ook. Zij logeren daar tijdelijk, omdat hun huis (het voormalige huis van Pieter en Linda) wordt verbouwd. Heerlijk in de tuin geborreld en daarna gegeten. Allemaal gerechten van groente en aardappelen uit eigen tuin, super! Na het eten en de koffie wezen kijken bij het huis van Chris en Stephanie, wat voor Anneke bijna onherkenbaar was veranderd. Deuren verplaatst, nieuwe keuken, balkon verbouwd etc. Wordt wel mooi…

Terug aan boord lekker het bedje in. Morgen gaan we terug naar Enkhuizen. Het tij en de wind zijn gunstig. Vertrek tussen 10.00 en 12.00 uur met een noordelijk windje, zo kracht drie tot vier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *