24 juli – Jersey – Guernsey

Rond hoog water, 10.00 uur, voeren we naar buiten. Eerst tanken bij de tanksteiger net voordat je de haven verlaat. Tank weer vol (ruim 30 liter) voor ongeveer 25 euro. Dat zijn betere prijzen dan in Nederland. Voor we de haven konden verlaten, moesten we nog even wachten op een van de vele veerboten die naar Jersey komen. Buiten koers gezet op de groene ton, om zo de rotsen te ontwijken. Daarna konden we afvallen. Richting Corbiere was niet niet bezeild. Met een paar slagen was het goed te doen. Bij Corbiere zelf deden wind en stroom rare dingen met het water. We gingen alle kanten op, zelfs achteruit leek het. Even de motor bij gezet om uit deze vreemde golvenpartij te komen. Daarna was Guernsey mooi bezeild. Lekker varen met het merendeel van de tijd een zonnetje. Onder de kust van Guernsey trok de wind even aan tot eind vijf. Met ruim inkomende wind geen straf en zat de vaart er lekker in. Rond half drie legden we als eerste aan op de wachtsteiger. Op de kade was een marktje met lokale producten. Aangezien de wachtsteiger niet met de wal is verbonden, de bijboot uit de schuur gehaald. 10 meter roeien en we waren bij de kant. Het marktje was wel aardig. Groene thee met fudge smaak gekocht. Vervolgens teruggeroeid en liggen wachten tot we naar binnen konden. Tegen achten zou er genoeg water moeten staan. Ondertussen jongde het flink aan qua boten. Op het laatste lagen we zelfs 8 dik! Normaliter gaat invaren hier erg ordentelijk; de havenmeesters halen de bootjes op en begeleiden naar hun plek. Alleen deze keer wat minder. Aan de andere kant van de wachtsteiger bedacht men dat ze niet op de havenmeesters hoefden te wachten en gooiden gewoon los om in te varen. De havenmeester had dit niet gelijk door, helaas. Waardoor de laatste gekomen boten heerlijk voordrongen. Het blijft toch altijd weer interessant wat mensen beweegt… Uiteindelijk lagen we rond negen uur op onze plek. Prettig aan een vingersteiger en niet in een pakje. Een drankje in de kuip, praatje met de (Nederlandse) buurman en even douchen om voldaan bedje in te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *