25 & 26 juli – Guernsey

Maandagochtend startte met een heerlijk zonnetje. Na de mist gisteravond een aangename wisseling. Het gebruikelijke kopje koffie in bed om daarna eens rond te kijken vanuit de kuip. We hadden geen plannen. De vorige keer dat we hier waren hebben we Guernsey uitbreid bekeken met een huurauto. Al blijft een bezoekje aan Fermain Bay altijd de moeite waard. Dus na de boodschappen bij de heerlijke grote, goed gesorteerde Waitrose richting bus. Voor een pond kun je het hele eiland rond.

Bij Fermain bay de vrij steile weg omlaag gelopen. Een van de hotels langs de route blijkt het niet te hebben overleefd en zag er verlaten uit. Bij the Beach Cafe waren we net voor de drukte uit. Allebei gekozen voor de local crab salad, yummie! Na de lunch via het cliff path terug gelopen naar St Peter Port. Een zeer fraaie route langs de kust en door het bos. Een route van een kilometer of 3 volgens de ANWB. Keurig voorzien van stenen die de route wijzen. De uitzichten over zee langs de route zijn fenomenaal. Het pad is prima begaanbaar en grotendeels in de schaduw door de bossages en bomen. Met een goed uurtje waren we terug in St Peter Port.
Aan boord een kopje thee gedaan en wat gelezen. Daarna nog even de winkelstraat door. De buren waren ook wezen wandelen, op een wat ander stuk van het eiland dat blijkbaar ook erg fraai. Zij zijn hier met een groep van de toerzeilers. Alles bij elkaar negen boten, die hebben verzameld in Cherbourg en nu hier samen rondvaren en gezamenlijk terug zullen varen naar Nederland. Anneke heeft in Jersey het nieuwste kookboek van Jamie Oliver gekocht (net een weekje uit), waaruit ze vanavond Jamie’s variatie op een garnalencocktail-salade heeft gemaakt. Met lekkere avocado-dressing. Voor de komende dagen gelijk nog maar twee recepten uitgezocht uit dit boek; bevalt wel.
Dinsdag was een wat bewolkte dag. Na koffie en yoghurtje toch de kuip opgezocht met een boek. Internet is hier tergend traag. Goed afkicken, eigenlijk niet verkeerd. De haven werd deze ochtend wat gereorganiseerd. Net als in St. Helier zou er een flink aantal grote motorboten komen. De nodige boten (waaronder de Nederlandse groep van de toerzeilers) voeren uit, andere kwamen nu alsnog aan de vingersteigers te liggen, zodat de motorboten netjes in pakjes weggelegd konden worden.
Eind van de ochtend wederom boodschappen gedaan bij de grote Waitrose. Heerlijk als alles wat je nodig hebt zo makkelijk te vinden is. Een uitgebreide lunch voor deze middag en twee keer avondeten (twee recepten uit de nieuwe Jamie) gehaald. Cash afgerekend zodat we weer van onze Guernsey ponden afkomen.
De rest van de middag boekje gelezen en Harald heeft een filmpje gemaakt van wat hij tot nu toe aan materiaal heeft verzameld. ’s Middags een klein beetje spetters, eind van de middag trok het eindelijk wat open. De risotto met spinazie smaakte goed; een recept om te onthouden.
Al met al een heel erg relaxed dagje met heerlijk niks doen!
Morgen is het plan om naar Cherbourg te varen. Wel nog even laatste weerberichten checken morgenochtend, aangezien er een buitje of zoiets lijkt over te komen met wat meer wind. Donderdag trouwens ook, dus vermoedelijk blijven we dan in Cherbourg liggen, om dan vrijdag naar St. Vaast te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *