28 juli – Cherbourg – St. Vaast

Na het wakker worden gelijk even de weerberichten gecheckt. Die bleken gunstiger te zijn geworden. De regen en stevigere wind zouden later komen, als wij al lang in St. Vaast zouden zijn. Daarom besloten alsnog vandaag te gaan. Met een mooi zonnetje erbij voeren we ergens tussen 10 en 11 uit. We vertrokken samen met nog en boot of 5-6. Een paar Franse bootjes durfden de kaap bij Barfleur aardig af te steken. Wij kozen voor de veilige kant langs alle kardinaaltjes. Er stond een mooi windje van achteren, gemiddeld een 4. Net wat meer dan was verwacht. Het schoot daarmee goed op. We zouden te vroeg bij St. Vaast aankomen.
Het tweede deel van de tocht, na Barfleur, was meer en meer aan de wind. De genua wat weggerold en ook rif in grootzeil getrokken. We gingen nog steeds te snel qua aankomsttijd voor St. Vaast. Het stroomde ook meer mee dan we hadden gedacht. Af en toe gingen we meer dan 10 knopen over de grond. Het laatste stukje trok de wind nog wat aan. Daarom en om snelheid te minderen de genua maar weggerold. De zee deed weer aardig haar best, lekker rommeling door de wind en stroom. Het pakje boten dat Cherbourg had verlaten, kwam weer mooi bij elkaar en een voor een liepen we St. Vaast aan. Overigens samen met een tender van de Stad Amsterdam, die in het baaitje voor anker lag.

In St. Vaast had Anneke 1 doel: mosterd van Gosselin. In Magasin Gosseling hebben we ruime keuze in prima mosterd smaken. Uiteindelijk 7 potjes gekocht met smaken als wasabi en roquefort met noten. Bij slager merquez worstjes gehaald, bij de bakker vers brood en een ficelle voorbij de borrel. Bij Gosselin namelijk ook wat kaasjes, stukje pate en parmaham meegenomen. Na deze borrelplank hadden we allebei geen behoefte meer aan een maaltijd. Het had uitstekend gesmaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *