2 augustus – Deauville

Wakker worden met het gekletter van regen. Was even geleden, was ook conform de voorspelling. Met een redelijk stevig windje, al was die niet zo hard als verwacht. De accus doorgemeten en daar bleek nog voldoende capaciteit in te zetten (start bijna 13 en pret ruim 12). Dat scheelt een verdere vervangingsactie van ook de pretaccus. Lekker lang in bed blijven liggen. Met de regen was er toch weinig anders te doen dan beetje lezen, muziek luisteren en wat internet bekijken. Ontbijt op bed met een croissantje en wat koffie, Franser wordt het niet. Alleen het dagelijkse krantje ontbrak nog.
Na de lunch werd het zo goed als droog. Een mooi moment om boodschappen te doen en de douche op te zoeken. Helaas bleek de bakker in Deauville op dinsdag dicht te zijn; ook de slager was dicht. Doorgewandeld naar Trouville om daar dan de boodschappen te doen. Op de terug langs de capitainerie om nog een nachtje extra te betalen. Toen alsnog langs de douche die we helemaal voor ons zelf hadden. Lekker opgefrist terug naar de boot, het begon helaas net weer te regenen.
Al met al een rustig dagje. De echt harde wind (die in de vlagen moest zitten) hebben we hier in de haven weinig van gemerkt. Laten we hopen dat het morgen ook meevalt. Weerbericht is wat gunstiger dan dat het voor vandaag was. De basiswind is minder (rond de 4 uit ZW) en de vlagen ook net wat minder (rond de 25 knopen).Wel wederom de nodige regen verwacht. We zullen het gaan ondervinden. De wind komt ruim in, dat scheelt al heel veel. We willen bij voorkeur in een keer naar Dieppe. De dag erna dan naar Boulogne en daarna Nieuwpoort of Oostende. Om dan zaterdag naar Scheveningen te gaan. Lange vaardagen, maar als het goed is steeds met redelijke goede (zij het wellicht wat stevige) wind. Morgenochtend laatste weerbericht bekijken en dan als het goed is even na 8.30 door het sluisje hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *