3 augustus – Deauville – Dieppe

Traditioneel begint de ochtend van 3 augustus met zingen voor de moeder van Anneke. Dit jaar al weer 72, een mooie rijke leeftijd, dat er nog maar vele jaren in een goede gezondheid mogen volgen. Vanaf een uur of tien zou er voldoende water staan om veilig met een wat stevigere wind Deauville te verlaten. De sluis staat dan ook gewoon open. Wel zo makkelijk en snel. Bij uitvaren goed de buitenbocht houden. Bij laag water was duidelijk te zien dat de binnenbocht inmiddels aan het verzanden is. Zodra we uit het droogvallende gedeelte waren, zeil gezet. Eerst een noordelijk koersje om Le Havre goed vrij te varen. Qua in en uitvarende boten was het rustig. We hoefden nergens voor uit te wijken. Langzaam de koers oostelijk verlegd. Het werd daarmee steeds meer voor de wind. De wind viel overigens mee. Conform de verwachting tussen de 15 en 20 knopen, waarbij de vlagen meer dan meevielen. De regen viel eigenlijk ook nog wel mee. Tussen 11 en 12 begon het te miezeren, toen te regenen en tussen 15 en 16 werd het weer droog. Het zonnetje brak zelfs voorzichtig door. Inmiddels voeren we pal voor het lapje. Vlinderend, met een bulletalie voor het grootzeil en de boom in de fok. We hielden een lekker vaartje er in, waardoor we tegen negenen Dieppe aanliepen.
Keurig door de havenmeester opgevangen werden we doorgeleid naar een van de laatste lege boxen. Het was in Dieppe aardig vol gelopen doordat de nodige Nederlanders hier lagen te wachten. Ofwel op gunstige wind voor een klap naar het zuiden, ofwel een wat minder harde wind om terug richting Noorden te gaan. Vandaag stond er richting Boulogne volgens de verwachting ook nog 6-7, beetje veel. De Enjoy lag eveneens in Dieppe, een oud-etapper, die afgelopen jaar een Hanse hebben gekocht. Na een borreltje bij hen, bedje opgezocht. Beetje onrustig lag het wel. De deining kwam vreemd genoeg nog best ver de haven in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *