4 augustus – Dieppe – Boulogne

De eerste bootjes vertrokken al even na zeven uur richting Boulogna. Dat was ons wat vroeg, zeker omdat er dan nog wat stroom tegen zou staan en we met een beetje goede wind in nagenoeg een tij wel van Dieppe naar Boulogne moesten kunnen komen. Rond half negen zijn we uit gevaren. Eenmaal vrij van de beschutting bleek er een lekker windje te staan, een goede vier uit het zuidwesten. Het was wederom diep varen. Oftewel, bulletalie in grootzeil en genua uitgeboomd. De vlagen trokken steeds meer en langer door. Achter ons kwam een buitje langs. Op dat moment draaide de wind flink en nam tegelijkertijd toe tot een zes. Tijd voor een dubbel rif en de genua inrollen. Het was nog even gedoe om de boom er uit te krijgen met de inmiddels flinke wind en doordat de boom tussen stag en babystag stond. Punt voor vervolg, boom kan bij hardere wind beter voor de babystag, want is dan makkelijker er uit te halen.
De golven bouwden ook lekker op. Af en toe zag je een grote golf op je af komen en mooi hoe Element die dan keurig onder zich door liet komen. Al met al, ondanks de tot best stevige wind, lekker zeilen zoals ook te zien is op het filmpje dat Harald heeft gemaakt.
Boulogne liep aardig vol met het hele contingent Nederlanders dat al kustzeilend op de terugweg is naar Nederland. We hadden geluk. Er was nog een box vrij. Anders was het in een pakje geworden van vijf dik. Dat had het realiseren van walstroom om de accu’s op te laden niet eenvoudiger gemaakt. Na aankomst rond vieren het stadje doorgelopen. Het zag er wat opgeruimder uit dan een paar jaar geleden, al is het nog steeds niet heel bijzonder. In de Carrefour wat laatste boodschappen gedaan. We willen in een keer door naar Scheveningen, dus zorgen voor voldoende en makkelijk eten voor onderweg. Anneke maakt Mexicaanse bonenschotel voor onder weg. En er zijn eieren met spek voor ontbijt.
’s Avonds wederom geborreld met Hans en Yvonne. Die gaan morgen naar Duinkerken, zoals veel van de Nederlandse boten. Het ziet er naar uit dat het een lekker tochtje wordt, met redelijke wind en een beetje zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *