7 augustus – Scheveningen

De beloofde zon liet zich ’s ochtends niet zien. Beetje druilerig weer, zoals Anneke zich ook voelde. Misschien toch wat naweeën van een lange tocht met weinig slaap. Eind van de ochtend zijn we richting boulevard gegaan. Er stond een stevige wind, weinig boten op het water. Bij Buena vista hebben we geluncht. Daarna doorgelopen naar de vernieuwde pier. Die heeft een hele mooie nieuwe invulling gekregen als foodboulevard. Het was er lekker druk. Daarna via de boulevard teruggelopen naar de fietsjes. Op de terugweg nog even gekeken bij de uitverkoop bij de skihut (die niet alleen skikleding verkopen, maar ook bad- en zomerkleding). Dat viel tegen, helaas. Daarna langs de vernieuwde Jumbo voor boodschappen. De hele haven is inmiddels zo ongeveer vernieuwd en opgeknapt, erg fraai wonen hier.
Even na vieren verschenen Arne, Maaike, Finn en Mette. Lekker bijgekletst. Zij hadden een lekker vakantie gehad in Noord Italie en gaan morgen weer aan het werk. Samen een hapje gegeten bij het Brouwcafe. Terug op de boot heeft Anneke het logboek bijgewerkt en hebben we op de radio de wegwedstrijd bij de wielerdames bij de olympische spelen gevolgd. Spannend slot met een val van de Nederlandse die op kop lag en daarna alsnog winst van een andere Nederlandse dame.
Morgen richting Den Haag. Dinsdag varen we wellicht weer verder, al hangt dat (natuurlijk) af de wind. Er lijkt een meer noordelijke wind te komen; niet helemaal ideaal als je naar het noorden wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *