10 & 11 augustus – Amsterdam

Even nog een paar daagjes Amsterdam aan het eind van de vakantie. Tijd nemen om de stad in te gaan en gegeven de regenachtige verwachting voor donderdag tijd voor een bioscoopje. Op woensdag kwam in de loop van de dag de moeder van Anneke richting Amsterdam. Zij en Anneke hebben samen rondje stad gedaan. Wederom geen noemenswaardige aankopen deze keer. Nog te vroeg voor de echte winterschoenencollectie (zwarte laarzen zijn na 4 intensieve jaren aan vervanging toe) en ook geen gelukjes in de uitverkoop. ’s Avonds hebben we met de ouders van Anneke bij Loetje aan het IJ gegeten. Uitstekende biefstuk (voor Dirk met lever en ui, Harald met sambal-achtige saus) en schnitzel. Alleen de tonijnsteak viel wat tegen.
Donderdag kwam de aangekondigde regen. Op tijd richting de bioscoop. Om 10.30 uur startte Iceage, in een ruime zaal waar slechts 5 personen naar de film keken. Wat een luxe en rust. Iceage was weer goed, maar ook wel wat herhalend op eerdere versies. Vervolgens via de bloemenmarkt richting de negen straatjes waar we uitstekend hebben geluncht met een bentobox bij een kleins Japans restaurant. Anneke had een mazzeltje bij Hester van Eeghen. Ze wilde erg graag de ipad-hoes die goed bij haar tas past en die was nu flink afgeprijsd.
Terug aan boord de boot wat naar achter verhaald om ruimte te maken voor de eerste pontons die worden neergelegd voor de hiswa. Die begint over een week of twee. Morgen gaan we door naar Enkhuizen. Kunnen we de katjes weer ophalen, zodat de ouders van Anneke wat tijd hebben om huis haar-vrij te maken, alvorens ze een volle week in gaan met flink wat ziekenhuisbezoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *