12 augustus – Amsterdam – Enkhuizen

Rond tienen voeren we uit. Nog een stukje over het IJ, en dan de sluizen en Schellingwoudebrug door. We hadden geluk. We konden nog net mee met de schutting en konden gelijk doorvaren door de brug. Zo waren we al om 11.00 uur door de brug. Snel zeil gezet en lekker gevaren richting Enkhuizen. Het was goed druk bij het naviduct. Met ook een aantal boten die niet zo soepel vastlegden. Met wind op de kont prioriteit geven aan je voorlijn is niet altijd even handig.
Aan het eind van de middag de katjes op gaan halen. Die doken gelijk onder het bed. De mormels hadden direct door dat we mee moesten. Wonderlijk blijft toch dat als je ze dan hebt gepakt, ze uit zichzelf de reismand inlopen. Nog een hapje bij de Mastenbar en toen terug naar boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *