13 augustus – Enkhuizen

Vandaag gaan we terug naar Zwolle. Dan hebben we zondag nog even thuis de tijd voor alle was en kunnen we rustig voorbereiden op de werkzaamheden maandag. En Harald die dan natuurlijk aan zijn nieuwe klus bij Low & Bonar begint. Een rustig ochtendje met koffie bij de Mastenbar met Tante Anneke en wat kleine klusjes aan boord. Daarna de boel bij elkaar harken en auto inladen. Ook nog even een visje voor de lunch. En toen kwam de vertraging… Terug bij de auto bleek de buurman die bij het parkeren te hebben geraakt. Hij had witte vegen aan de voorkant, wij bij de deuken in onze deuren… Bijzonder, wel parkeren en dan niet even een briefje onder de ruit. Zou ook nog kunnen dat de andere buurman ook is geraakt. Havenmeester ingelicht, heel veel fotos gemaakt en bij de ouders van Anneke even rustig briefje geschreven om achter te laten met wat fotos van de situatie en onze schade. Kostte toch bijna 2 uur dit grapje. Laten we hopen dat de auto-eigenaar zijn verantwoordelijkheid neemt. We hebben vermoedelijke contactgegevens door een adreslabel op een tijdschrift op de achterbank.
Eenmaal thuis kwam de volgende uitdaging. De auto van Anneke startte probleemloos, maar kwam niet van zijn plek. De handrem zat goed vast, er zat echt geen beweging in. Dus tijd voor de seat mobiliteitsservice. Die kwam na 2 uur wachten. Ondertussen was Harald maar in zijn eentje naar zijn ouders gereden om daar ook weer even bij te praten.
Een heerlijke vakantie met heel veel zeilmijlen (van de 1000 mijl maar iets van 100-150 mijl gemotord) en een wat wonderlijke laatste dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *