17 april 2017 – Terschelling – Enkhuizen

Conform verwachting stond er een noordwestelijk windje, kracht vijf (al zou die later op de dag nog lekker doortrekken, zo bleek). Rond achten zijn we vertrokken. Een mooi bezeild tochtje richting de sluis. En met deze wind en stroom mee ook lekker vlot. Ook de sluispassage ging vlot. Anneke had maar net genoeg tijd om een soepje te maken.
Meestal is op het IJsselmeer de wind wat minder hard dan op het Wad. Zo niet vandaag. Af en toe kwamen er donkere wolken over, met meer of minder regen, en trok de wind stevig door. Twee reven gezet en af en toe de genua nagenoeg ingerold. Dan was het goed te doen. Al was het wel nog wat fris.
’s Avonds in Enkhuizen uit eten geweest met de ouders van Anneke en vrienden van hen, “tante” Linda en “oom” Pieter. We kennen elkaar nog van toen Anneke kleiner was en in Julianadorp woonden. Zoon Tim en Anneke hebben jaren bij elkaar in de klas gezeten. Erg gezellig om weer eens wat uitgebreider bij te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *