29 & 30 april 2017 – Enkhuizen

Dit weekend even niet varen. Op zaterdag werd er weinig wind verwacht en in deze tijd van het jaar betekent dat: Vliegjes, heel veel Vliegjes. Gecombineerd met dat er nog een klusje gedaan moest worden, namelijk vervangen van de pret-accus. Deze lijken toch ook een tik te hebben meegekregen vorige zomer in Honfleur-Deauville. Met hemelvaart staat er een oversteek met Etapclub gepland, dus voor die tijd wilden we de boel weer goed op orde hebben. Bij Dekker in Zaandam bleken goede accu’s voor een nette prijs te koop, flink goedkoper dan bij Joosten. Een mooi excuus om eerst naar Zaandam te gaan en dan nog even door naar Amsterdam. In Amsterdam de negenstraatjes door geweest en het winkelgebied rond de Haarlemmerdijk. Daar kwamen we door heen omdat we de auto in een Parkbee garage (voor minder dan 5 euro) hadden neergezet. Handige oplossing op de parkeerplaats van een kantoorgebouw dat in het weekend leeg staat.
Het monteren van de accu’s ging relatief soepel. Even passen en meten zodat de beugels waarmee ze zeevast staan goed pasten, et voila.
Zondag zijn we niet al te laat richting Zwolle gegaan. Harald moest ’s avonds nog naar Schiphol voor een bezoek aan de vestiging in Amerika, Anneke ging daarom alvast ’s avonds richting Groningen met de katjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *