26 januari – Vervolg accu’s

Na op vrijdagavond de derde les in MARCOM A te hebben gehad bij de Enkhuizer Zeevaartschool is Harald in Enkhuizen gebleven. Op zaterdag wilde hij het monteren van de accu’s afmaken.

Vrijdagavond krijgen Harald en de vader van Anneke nog de smaak te pakken. Tot een uur of 1 ’s nachts hebben ze de BMS voorbereid. Lekker solderen en zo. Zaterdagochtend ging Harald weer richting de boot om alles te monteren. Dit bleek meer werk dan gedacht. Nog even extra draadjes in de stad halen, een knijptang lenen van Joosten, lekker priegelen met draadjes. Maar het resultaat is ernaar. De accu’s zijn aangesloten. De juiste lampjes branden, het boordnet werkt en de accu’s lijken te laden. Enige puntje van aandacht is nog dat in de app niet alle vier de cellen, maar slechts 1 zichtbaar is. Tegen drieën reed Harald voldaan terug naar Zwolle. ’s Avonds thuis alle papieren kaarten nog een keertje doorgenomen. De overzichtskaarten bestudeerd waar we nou eigenlijk allemaal langs zouden komen. En de stapel op de goede volgorde gelegd. Er gaat een wereld (nou ja een Caraïbisch gebied) voor ons open. Allemaal plaatsen en eilanden waar we nog niet van hadden gehoord. Alleen al deze voorpret maakt het idee van een langere reis de moeite waard.

Joop wil ook mee op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *