December weekenden – Klusjes aan boord en thuis

Gestage voortgang, zo kunnen we het vervolg van het klusseizoen het beste typeren. Aan boord heeft Harald stappen gezet met het installeren van onderdelen van de SSB. De benodigde kabels zijn doorgetrokken naar het achterschip. Harald heeft zijn gedachten alvast laten gaan over war de aardplaat moet komen, maar daar moet de knoop nog voor worden doorgehakt.

Ook zijn de draden voor het aanleggen van de zonnepanelen getrokken. De buizen die door de boot liggen bleken gelukkig bruikbaar hiervoor. Nu nog de dekdoorvoeren en de mppt’s installeren en we kunnen de zonnepanelen gaan gebruiken.

Thuis heeft Anneke de boordpc geïnstalleerd. De PC draait opwindows10. Inmiddels staan er de nodige office programma’s op, alsook OpenCPN. Via opensource hebbenwe ook al de eerste kaarten. Verder is de pc voorbereid op sailmail; het programma waarmee we straks viaSSB eenvoudige mails kunnen sturen en weerkaarten binnenhalen.

Ook staan de nieuwe Lithium-accus inmiddels thuis te laden.De eerste keer laden moet op een bepaalde manier, namelijk op 3,65v. Dat vergteen specifieke acculader. Deze konden we lenen van de verkoper. Anneke heeft delader op een vrijdag opgehaald bij Sixhaven, nadat ze in Amsterdam was geweestvoor het werk. Het blijkt even te duren voordat de accu’s zijn geladen. Zestaan inmiddels bijna twee dagen te laden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *