5-7 mei 2017 – Enkhuizen – Oudeschild – Enkhuizen

Donderdagavond was Anneke vanuit Groningen richting boot gekomen, samen met de katjes. Harald kwam vrijdag eind van de ochtend weer aan op Amsterdam en kwam van Schiphol naar Enkhuizen. Even na twaalven kwam hij aan met de trein en is Anneke hem gaan halen. Onderweg naar de boot geluncht met een visje. De markt voor Bevrijdingsdag maar gelaten voor wat die was, wat een drukte! Even na enen losgegooid richting Texel. Vrijdag met een O-NO windje, kracht 3-4 heen en volgens verwachting zondag met NO 4-5 terug.
Den Oever bleek mooi bezeild. En met het lekkere windje schoot het goed op. Ook op het Wad met stroom mee kwam Texel snel in beeld. Met het oog goed op de dieptemeter hebben we bij het Gat van de stier wat afgestoken, waarmee ook Oudeschild nog bezeild was. En bleek deze route sneller dan over de Bollen, de route die Cascade koos. Rond half zeven lagen we in de haven en heeft Anneke een Indiase wraps gemaakt. Toen op tijd bedje in. Voor Harald was het een lange dag, maar zo wel gelijk door de jetlag heen.
Zaterdag fietsjes gehuurd. Eerst richting Den Burg en daarna door naar de Koog voor een lunch. Beetje toeristisch daar, maar wel lekkere nachos. Vervolgens richting Paal 17 voor een kopje thee, om via Den Burg langs de waddendijk terug te gaan naar Oudeschild. Boodschappen gedaan, goede vis van de visboer met aardappeltes en witlofsla. Een goed maaltje na gedane arbeid; het wel stevig doortrappen met windkracht 5 (tegen de wind dan….).
Het tij viel laat, pas na de middag vertrek. Dat werd ons te laat, oftewel een beetje stroom tegen accepteren. Met een noordelijk windje, kracht 4 tot 5 was de stroom niet echt een beletsel. Even voor tienen zijn we vertrokken, rond twaalven gingen we door de sluis. Op het IJsselmeer kon de spi er voor de eerste keer dit seizoen op.

Het zonnetje deed inmiddels ook haar best. Al zat het zeil som wel wat in de weg en was alleen op de voorpunt de zon merkbaar. Even opletten bij de Kreupel (waarom die vogels toch een eigen eiland moeten hebben zo midden op het water…), maar verder geen bijzonderheden. Tegen half vijd lagen we weer in onze box. Nog even een rondje Enkhuizen om de benen te strekken, boodschapjes doen en richting Zwolle. Een heerlijk weekendje bijkomen zo samen (met katjes natuurlijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *