4 november 2018 – Aftuigen in Enkhuizen

Zaterdagavond zijn we naar de boot gereden. Het was lekker fris aan boord. Buiten was het rond de vijf graden; binnen ook. Gelukkig doet de webasto het goed. Snel opgestart en lekker naar bed in de achterkajuit waar het al vlot aangenamer werd. De Ron Miel van Tres Hombres hielp ook.

Zondagochtend rustig aan wakker geworden. We hadden de katjes thuis gelaten. Wel makkelijk, maar toch mist er dan ook iets. Een lief knorrend katje aan je voeten bij de uitblaasopening van de kachel maakt het extra knus in deze tijd van het jaar. Na de koffie en ontbijt met kwark zijn we begonnen met het winterklaar maken van Element. We hebben de boot richting hoofdsteiger gevaren, zodat we niet te ver hoefden te slepen met de zeilen. In het zonnetje, met een beetje arbeid verrichten, was het heerlijk. Eerst de genua er af en vervolgens het grootzeil. Daarna ook de buiskap er af gehaald, de giek ontmanteld en deze in het gangboord gelegd. Tot slot nog wat zaken van boord gehaald, waarna de auto zo goed als vol was. Het was inmiddels lunchtijd, dus even de stad ingelopen voor een visje. En op de terugweg even langs de boekhandel voor de nieuwste versie van de Lekker500. Daarin staan weer genoeg ideeën voor goede restaurants om te gaan bezoeken met de boot. Volgend jaar in elk geval weer eens een keertje naar Vlieland, dat inmiddels drie restaurant in de Lekker500 kent. Maar eerst een wintertje klussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *