26 & 27 oktober – Enkhuizen

Met wat regengeluiden op de achtergrond werden we wakker. Niet het meest aantrekkelijke weer om er op uit te gaan. Dat kwam overigens goed uit, want we wilden allebei nog wat zaken voor het werk afhandelen. Dus na de koffie met ontbijt hebben we de boot weer ingericht als onze mobiele werkplek. Rond de (late) lunchtijd vonden we het weer mooi geweest. Inmiddels was het lang genoeg droog tussen de buien dat we wat boodschapjes konden doen voor de lunch. Even een frisse neus was wel zo lekker. Tegen de tijd dat we terugkwamen uit de stad, was de Etapvloot van de bikkelweek gearriveerd. Aan het eind van de middag hebben we op Pyrolyse een borrel gedaan. Rond zevenen werden we verwachten voor een avondje mosselen eten in de Mastenbar. Er was ook live muziek. Dat bleek een heel aardige zanger te zijn van vooral relaxte Engelse muziek van Simon & Garfunkel, John Denver etc, afgewisseld met wat Nederlandstalige nummers van oa Shaffy. Lekker in het gehoor en na een paar biertjes/wijntjes ook uitstekende muziek om mee te zingen.

Zaterdagochtend begon ook met regen en stevige windvlagen in de buien. Langzaamaan maken we de boot winterklaar. De buitenboordboord en de kuiptent zijn nu ook mee naar huis. De fietsen waren al mee. Volgende keer de zeilen er af en misschien al wat kussens mee. Het zeilseizoen zit er helaas weer op. Een klusseizoen dient zich aan… Maar met ruim 70 dagen aan boord en bijna 1600 mijl was het weer een goed zeilseizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *