25 oktober – Terschelling – Enkhuizen

Na een onrustige nacht (Lotje vond dat haar onrecht was aangedaan en dat ze absoluut extra brokjes moest krijgen. Na 2 uur zeuren gaf Anneke toe en Lotje viel aan op een paar brokjes. Rust weergekeerd…), ging om even voor zevenen de wekker. Even voor half acht voeren we nog in het donker de haven van Terschelling uit. We waren niet de enige boot die uitvoer. Even voor ons was er eentje vertrokken en achter ons volgden nog een boot of vijf tot tien. Toen we de Meep uitkwamen zagen we dat ook Vlieland aardig leeg was gelopen. Er waren kennelijk meer boten die van de relatief rustige noordwesten wind wilden profiteren. Relatief rustig, want een goed kracht vijf met vlagen van net wat meer stond er wel. De hele tocht naar Kornwerd was bezeild; het was lekker varen. Af en toe wat (mot)regen, was het enige minpuntje. Rond kwart voor twaalf kwamen we aan bij de sluis. Het was duidelijk dat we even moesten wachten, dus vastgemaakt aan de wachtsteiger. Een mooi moment om de lunch te maken, de restjes nasi en gado gado smaakten goed. Ondertussen liep de voorhaven aardig vol. Tegen half een draaide de brug. De sluis stond al open en we konden rustig invaren achter een platbodem aan. Ruim na enen waren we (eindelijk) de sluis door. Tussendoor het weerbericht voor morgen bekeken. Dat ziet er niet heel aangenaam uit. Wind uit ZW en de nodige (mot)regen. In de middag zelfs mogelijk buiten met hagel en onweer. Terwijl we vandaag met een mooi noordwestelijk windje Enkhuizen zouden kunnen bereiken. Dus daar voor gekozen. Lekker varen, alleen bleef de (mot)regen af en toe spelbreker. Overigens afgewisseld met wat zon. Even na vieren lagen we in onze box. Een mooi vlot tochtje. Morgen blijven we nog aan boord, we hebben nog geen zin om richting Zwolle te gaan. Bovendien kunnen we dat meedoen aan de mosselavond in de Mastenbar met de familie van Anneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *