24 oktober – Terschelling

Ook vandaag redelijk wat wind verwacht, waarmee wij net als gisteren geen behoefte hadden om uit te varen. Voor donderdag wordt een NW 4-6 verwacht, een prima windje om dan een flinke slag terug te maken naar Enkhuizen. Oftewel een soort van ground hog day met de dag ervoor. Rustig wakker worden, paar klusjes voor het werk, en dan op stap voor lunch en paar boodschapjes.

Deze keer geluncht bij de Bras. Dit is een nieuw plekje op West, opgezet door de eigenaren van Caracol en op de plek van de voormalige Braskoer. De reviews op internet waren kritisch en dat bleek wat ons betreft terecht. Als je de zaak binnen loopt word je niet echt “opgevangen”, terwijl de dame achter de bar het niet overmatig druk leek te hebben. Dus zelf een tafeltje opgezocht. Op onze thee en verse jus moesten we een minuut of 10 wachten (terwijl het echt niet druk was en ze met 2 man in de bediening liepen). Op onze broodjes zelfs meer dan 20 minuten gewacht. De broodjes (club sandwich merquez en 12-uurtje) waren op zich prima van smaak en voldoende om goed gevuld het pand te verlaten. Maar de trage bediening maakt dat we niet snel terug zullen gaan, tenzij we zin hebben om uitgebreid te onthaasten.
Terug aan boord heeft Anneke zelf nasi en gado gado gemaakt volgens het in Bali verkregen recept. Een poging de rijst te koken in de snelkookpan leidde tot een portie rijstepap. Blijkbaar was de aangegeven tijd in de handleiding van 5 minuten al te veel…

We gingen niet te laat naar bed. Morgenochtend rond 7.30 uur willen we uitvaren richting Kornwerd en vanaf daar zien we wel hoe ver we willen varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *