22 oktober – Terschelling

De tapas van El Mundo waren weer even goed als altijd. En de GT met frambozen ging er ook zeer goed in.

De ochtend begon standaard met koffie in bed. Verder hadden we afgesproken deze dag allebei wat werk te doen. Anneke moest de presentaties voor haar gastcolleges in Munster voorbereiden en Harald had nog een paar rapporten te maken. Het schoot goed op met het werk. Na de laatste puntjes op de i na de lunch (met de erwtensoep), konden de laptops dicht. Het was nog altijd uitstekend weer. Een stralende zon lonkte. We besloten een uitgebreide wandeling te maken. Eerst een stukje door het bos en vervolgens richting duinen en strand. We volgden een soort van paadje richting de duinen. Soort van, want niet altijd was het even gemakkelijk begaanbaar. Op delen waren de bosjes al weer aardig het paadje aan het overgroeien. Na een kilometer of vijf kwamen we aan op de duintop. Prachtig uitzicht over de Noordzee was de beloning.
We hebben daarna een stukje over het strand gelopen, waarna we weer terug de duinen over zijn gegaan, terug richting West. Helemaal terug over het strand zou wat te lang (een kilometer of tien, waarmee de totale tocht op ruim 15 kilometer zou komen; was nu 11 kilometer) zijn geworden. Het was een heerlijke tocht, die Harald zelfs gedeeltelijk in zijn polo heeft gelopen, zo warm was het in het zonnetje en weinig wind.

Terug aan boord hebben we onszelf beloond met een borrel voorzien van de laatste restjes Terschellinger kaas en worst. Wat een straf! Het avondeten bestond uit de erwtensoep. Deze was echt goed gelukt in de snelkookpan, lekker smeuïg. Na het avondeten heeft Anneke haar Spaans verder geoefend. Ze heeft het huiswerk van de les zes van 60 ingediend. Harald bestudeerde ondertussen de weerberichten. Morgen gaat het goed waaien. Een dikke zeven wordt verwacht, misschien soms acht. We blijven dus nog een dagje op Terschelling en kijken morgenavond wel wat woensdag brengt. Verwaaid op Terschelling is geen straf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *