21 oktober – Terschelling

Anneke had al tijden haar zinnen gezet op weer eens een tochtje op Sietse. Deze ochtend ging dat lukken. En zelfs een tocht van drie uur. Met de bus van even nachten bij hotel Schylge ging ze naar Oosterend, terwijl Harald nog een tweede kopje koffie dronk in bed. Sietse stond keurig klaar. Kort bijgepraat met Anne en Danielle en toen vertrokken. Eerst naar via de polder naar de Boschplaat, daarna bij Heartbreak het strand op en lekker wat galopjes gedaan. Bij Kaap Hoorn er weer af. Door het Hoornse bos terug richting Oosterend. Ook op de terugweg nog een stukje polder gezien. Dit alles in een heerlijk zonnetje, wat een overheerlijk begin van de dag. Eenmaal terug bij Puur bijgepraat met Jochem over zijn tijd in Zuid Afrika en zijn stage in Amsterdam. We zijn nog niet uitgepraat, dus dat krijgt met kerst een vervolg. Ondertussen had Harald wat klusjes aan boord gedaan (oa toch nog ergens wat diesel ontdekt) en hardgelopen. We zagen elkaar weer bij de bushalte bij de veerboot, waarna we door zijn gelopen voor een lunch bij de Walvis. Terug aan boord waren we lui, beetje lezen, beetje internetten, logboek bij werken. En natuurlijk heeft Anneke de snelkookpan uitgeprobeerd met het maken van erwtensoep.

Dat bleek simpeler dan gedacht. Alle ingredienten (op de worst na) in de pan, deksel er op, juiste stand instellen en koken maar. Een klein half uur later was de soep klaar. Daarmee was het avondeten voor morgen klaar. We hebben namelijk bedacht dat we vanavond gaan eten bij El Mundo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *