20 oktober – Kornwerd – Terschelling

Toen de wekker ging even er uit om koffie te zetten en nog even kort terug in het warme bedje. Daarna de koffie gezet en de boot vaarklaar gemaakt. De lichten van de sluis stonden al op groen. Het eerste bootje lag er in. Wij sloten aan en binnen een kwartier tot half uur volgden nog vijf boten. Toen werd er eindelijk geschut. Al met al duur de sluis passage een goed uur. Eenmaal door de sluis en brug begon het voorzichtig licht te worden. Direct na de brug het zeil gezet, al bleek zeilen nog wat te optimistisch. Er stond een knoop of zes wind, net wat te weinig. Al motorzeilend zijn we de Boontjes afgevaren.

Voordeel was dat het zo rustig was dat Anneke pannenkoeken heeft gebakken als ontbijt. Eenmaal bij de Pollendam was de wind wat toegenomen en konden we zeilen. De wind was net wat zuidelijker dan west, waarmee het grootste gedeelte van de tocht bezeild was. Alleen het laatste stukje door de Slenk niet. En dat is ook zo smal met het nodige verkeer dat we geen behoefte hadden dat uit te kruisen. Even na twaalven voeren we West binnen, wederom in een lekker zonnetje.

In de boot rook het wat naar diesel. Na een speurtocht ontdekten we dat een van de jerrycans een kapotte dop had en dat daar wat diesel uit was gelekt. Vermoedelijk niet meer dan een half litertje, maar poef, dat kan stinken en kruipt overal tussen. Harald heeft de bakskist helemaal uitgesopt en Anneke de spulletjes die er uit kwamen. Vervolgens het dorp ingelopen voor wat inkopen. Lekkere kaas, cranberryworst en natuurlijk “gewoon” avondeten. Biefstuk in de reclame bij de slager, wat een straf. En alle ingrediënten gekocht voor erwtensoep. Anneke wil de eerder dit seizoen gekochte snelkookpan eindelijk eens uitproberen. Terug aan boord geborreld met de Terschellinger lekkernijen. Onder de kuiptent was het met het zonnetje er op goed toeven. Na het avondeten zijn we allebei op tijd naar bed gegaan. De wind, de zon en het vroege opstaan hadden hun werk gedaan. Anneke sliep rond half negen en Harald een uurtje later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *