19 oktober – Start herfstvakantie: Enkhuizen – Kornwerd

Vrijdag hebben we allebei aan boord gewerkt. We willen namelijk graag naar Terschelling inde herfstvakantie. Het tij loopt zaterdagochtend vroeg, tussen 6 en 7 ’s ochtends vertrek uit Kornwerd is het prettigst. Dus willen we vrijdagavond nog richting de sluis. Na een dagje werk, hebben we tussen 16.00 en 17.00 los gegooid. Een lekker zonnetje erbij en in het begin nog wat wind. Na een uurtje of zoiets moest de motor er bij. In het eerste donker kwamen we aan bij de sluis. We hebben gevraagd of we konden schutten en dan overnachten aan de Waddenkant. Dat laatste kon helaas niet in verband met grotere scheepvaart die nog aan zou komen. We hebben daarom overnacht aan de IJsselmeer kant, samen met nog een bootje of vijf. Onze buurman (we lagen dubbel) had hetzelfde plan als wij. De wekker zekerheidshalve om 6.00 uur gezet, al is in elk geval Anneke vaak al wel op tijd wakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *