19 juli Cowes

Rustig aan in de ochtend, koffietje, yoghurtje, nog een koffietje, langzaamaan er maar eens uit. De dag begon met wat miezer. Een mooi moment om nog even de laatste dingen van het werk weg te werken bij beiden. Vandaag blijven we op Wight. Met de bus gaan we richting de Needles. Er is daar een soort kabelbaantje waarmee je langs de rotsen omlaag kunt, met uitzicht op de Needles. Het is een soort van klein attractiepark-achtig iets. Om er te komen, moesten we eerst met de bus naar Newport, de hoofdstad van het eiland. Dat bleek verder weinig indrukwekkend. Een aardige boekhandel was nog wel het meestzeggende onderdeel van de stad. Wederom een lunch met fish en chips; deze was wel een stuk smaakvoller dan die van gisteren.
Na de lunch de volgende bus ni richting Alum bay, the Needles. In de bus een aardig gesprek meteen stel dat met hun motorboot vanuit Southamptom regelmatig op Wight kwam. Gelijk wat tips gekregen voor in en rond Southampton, onze volgende bestemming. Het kwam er eigenlijk op neer dat Southampton weinig boeiends te bieden heeft. Aantal winkels, maar verder bezienswaardigheden niet. Daarvoor zou de je trein moeten pakken naar bijvoorbeeld Winchester om daar de oude Kathedraal te bekijken. Ach, we zien wel wat we doen.  

De bustrip duurde nog langer dan gedacht, toch wel uurtje bezig geweest. We kwamen langs de haven van Yarmouth. Die stond ook nog op ons lijstje voor deze vakantie, maar na de eerste indruk vanuit de bus, laten we dat achterwege. Wel erg klein plaatsje en nog minder te doen. Mooie uitvalsbasis richting the Needles, maar ja, die hebben we vandaag al gezien. Eenmaal bij het attractiepark bleek er een straffe wind te staan. Gelukkig was het wel net opgehouden met miezeren. Gelet op de stevige wind, hebben we de kabelbaan achterwege gelaten en zijn gaan lopen richting het uitkijkpunt hogerop. Een lekker tochtje en het uitzicht was prachtig. De bus terug genomen over East Cowes, om daar bij de Waitrose de boodschappen te doen. Vervolgens met de ferry terug naar Cowes. Een lekker dagje op Cowes zo en weinig verlet van het miezerige weer waar de dag mee begon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *