11 augustus Den Helder – Enkhuizen via Stavoren

Tegen negenen was het hoogwater bij Den Oever. Dat betekende dus dat we rond zeven uur in de ochtend moesten vertrekken om stroom mee te hebben. Dat haalden we zo ongeveer, we voeren kwart over zeven uit. Er stond meer wind dan in de verwachting was terug te vinden. Eenmaal op t Wad stond er een stevige zes tot zeven uit het west-noord-westen. Het werd een vlot tochtje naar Den Oever. We moesten ongeveer een kwartiertje wachten voordat we door de brug en sluis konden. Dat viel ons nog alles mee na de verhalen dat er wegens de droogte mogelijk minder zou worden geschut. Na Den Oever zetten we koers naar Stavoren. We hadden een last minute lunch data met Nico en Rene. Even de ondieptes omzeilen en daarna voor de wind afgekruist naar Stavoren. Bij Stavoren was het goed druk. Er bleek skûtsje-zeilen te zijn. Alle terrassen waren goed gevuld. We vonden nog net een tafeltje bij de Vrouwe van Stavoren.

Na een goede lunch zijn we weer terug gegaan naar de boot. De heren besloten een nachtje te blijven en skûtsje-zeilen te gaan kijken. Wij zijn doorgevaren naar Enkhuizen. De wind was wat minder geworden, er stond een goede wind uit het west-noord-westen. Het werd net als die ochtend een vlot tochtje. Gemiddeld gingen we zeven knopen. Enkhuizen kwam snel in beeld. Onze box was keurig vrij. De ouders van Anneke kwamen de auto brengen. ’s Avonds het restantje van de miso-soep gegeten. Langzaam komt het einde van de vakantie toch echt dichtbij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *