6 en 7 augustus 2 dagen Scheveningen & Den Haag

We lagen als tweede schip aan de steiger. Onze buren wilden rond tien uur uitvaren. We hebben contact gezocht met de jachthaven om na te gaan of er wellicht een box vrij was gekomen. Of in elk geval dat er plek was in de passentenkom. Een box bleek erg ingewikkeld… In de passentenkom was inmiddels plek. Daar gelijk heen gevaren. We konden liggen op een 35-voeter die rond twaalf uur wilde vertrekken. Dat past ons goed. We wilden na de lunch de stad in. En wij zouden dan voor de kant liggen en daarmee kunnen gaan en staan waar we wilden. Harald was nog een keertje naar ene box gaan informeren maar dat was haast een oneerbaar voorstel richting de havenmeester. Na de lunch vertrok de boot naast ons. Wij verhaalden naar de kant. We moesten nog wel een ouder Duits stel afhouden. Die leken het niet allemaal te begrijpen. Paar keer herhaald dat wij eerst voor de kant ging en zij daarna op ons konden komen. Ze lagen ook heerlijk in de weg voor de boot die weg wilde varen. We gingen voor de kant en nog voor we goed en wel vastlagen, lag het Duitse stel al langs zij. Toch eerst gezorgd dat wij goed vastlagen, voordat we hun lijnen aan namen. Gelukkig was het nagenoeg windstil.

Het was lekker warm, zeker om de fietsjes uit te graven uit de bakskist. Vervolgens de stad in gefietst. Het was zo warm dat we gelijk het terras op zijn gegaan voor een drankje. Even een frisse cola om af te koelen. Het Noordeinde was deels opgebroken; de winkels waren wel bereikbaar. Anneke slaagde goed bij de Karen Millen met een nieuw jurkje, twee vestjes en een paar schoenen. Deels uitverkoop, deels nieuwe collectie. Harald heeft zichzelf ene cadeautje gegeven in de appleshop. Nog lekker door de stad gelopen. In de schaduw was het goed uit te houden. Op de terugweg een paar kleine dingen gehaald. Bart en Kiki zouden mogelijk op tijd voor de borrel Scheveningen aanlopen. En morgen komen Arne en Maaike langs. Vanavond gaan we eten bij Catch met Tan en Bart. Het Scheveningse programma is weer goed gevuld.

Na een korte borrel bij Bart en Kiki zijn we naar Catch gegaan. Op het terras was het prima toeven. Het bleef nog lang warm deze avond. Het eten was wederom prima. Goed coquilles, paste met kreeft, sliptong en een warme fruits de mer was waar de keuze op viel. Gepaard met een frisse Sancerre. Wat is het toch een vervelende vakantie!

 

Dinsdagochtend zijn we allebei vroeg gaan hardlopen. Een beetje de hitte ontwijken, al lukte dat maar deels. Of eigenlijk, niet zo zeer de warmte, als wel dat het al snel benauwd was door de hoge luchtvochtigheid. Anneke bleek de verkeerde dag te hebben gekozen in haar app, waardoor ze 20 in plaats van 27 minuten moest hardlopen. Dat bleek eigenlijk wel zo prettig. Na de verfrissende douche hebben we een kopje koffie gedaan bij Bart en Kiki. Die gingen na de lunch door richting Zeeland. Woensdag wordt er een stevige zuidwestenwind verwacht. Voor ons prima om naar Den Helder te varen, voor hen richting zuiden minder briljant. Wij zijn daarna bij het Turkse restaurant aan de haven gaan lunchen. Dit was vorig jaar prima bevallen. Ook nu weer uitstekend gegeten, heerlijke Iskender kebab. Turkse koffie (met baklava van het huis) toe. Vervolgens zijn we naar het strand gegaan. Bij de strandtent Doen vonden we een plekje waar we in de schaduw lekker konden zitten en liggen met een boekje. Daar hebben we de rest van de middag doorgebracht, tot het tijd was om naar de boot te gaan om Arne en Maaike te ontvangen. Zij kwamen met de inmiddels traditionele bubbels aan. Na de borrel zijn we verplaatst naar het nieuwe Italiaanse restaurant aan de haven, Gastronomia Villani. De eigenaar van dit restaurant had eerder een restaurant in de straat waar Arne en Maaike wonen gehad. En was nu dit nieuwe avontuur aangegaan. De Tortelloni al tartufo was de aanrader van Arne en dit bleek inderdaad een aanrader. Erg smaakvol! Na afloop kwam de eigenaar met een flesje limoncello bijpraten. Erg gezellig en erg lekker. Een mooie afronding van de twee dagen in Scheveningen/Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *