21 juli Southampton

Na de uitgebreide maaltijd van gisteren goed (uit)geslapen. Aan het eind van de ochtend wederom op de fiets richting de andere jachthaven, waar een Force 4 watersportwinkel zit. We hadden namelijk een nieuwe val-sluiting nodig voor de grootzeilval. De oude was gisteren over boord gegaan toen we de val losmaakt van het grootzeil om deze weer achterop de giek te zetten.
Dichtbij de jachthaven is een grote bioscoop. Dunkirk is net in premiere gegaan en daar net naar de middag naar toe gegaan. Een beetje rauwe en intense film, gelukkig niet zo plastisch als Saving private Ryan destijds. En zo af en toe herkende je het grijsgroenige IJsselmeer water (een deel van de film os voor de kust van Urk opgenomen…). Na de film de stad weer ingelopen om boodschappen te doen voor de komende dagen. Dat worden een paar (hopelijk) lekker gerechtsje van Jamie Oliver. Ook aan boord kan Anneke het niet laten om aan de slag te gaan met haar kookboeken.
Terug aan boord, bleken we precies op tijd binnen te zijn. De wind nam al merkbaar toe op de terugweg en de eerste druppels vielen toen we aan boord stapten. Het is daarna niet meer opgehouden met regenen deze avond. Prima avondje om het logboek bij te werken en foto’s te uploaden, al lijkt het netwerk ook wat last te hebben van het weer. Gisteravond was de verbinding een stuk sneller. Niet getreurd, met deze post is het logboek weer bij.
Plan is overigens om morgen de Hamble op te gaan, naar Port Hamble Marina. Klein stukje varen vanaf hier. Schijnt al weer een zeilersmekka te zijn als je de Channel pilot mag geloven. En met een van de beroemde pubs voor zeilers, the Jolly Sailor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *