5 augustus Blankenberge – Scheveningen

De wekker stond vroeg, eigenlijk te vroeg voor in de vakantie. Maar het tij regeert. Door rond vijven te vertrekken, hebben we stroom mee bij vertrek en aankomst. Maximaal gebruik maken van de stroming. Het is zo’n 65 mijl, maar omdat we moeten kruisen zal het langer varen zijn. Het eerste uur hebben we gemotorzeild. Enerzijds om toch wat te winnen qua tijd(we konden zo net wat hoger varen, anderzijds prettig om de motor bij de te hebben bij de oversteek van de aanloop naar Zeebrugge en schepen die doorgaan naar Antwerpen. Het is daar altijd wat lastig inschatten, doordat de schepen verschillende kanten op gaan en pas kort voor de aanloop hun daadwerkelijke koers inzetten. De oversteek verliep soepel. We hoefden niet echt uit te wijken voor andere schepen. Na de oversteek ging de motor uit en zijn we gaan zeilen. Eerst een slag naar het Noorden. Gedurende de dag zou de wind als het goed is draaien naar noord of noordwest. Op dat moment zouden we dan terug richting de kust kunnen gaan. En dit plannetje kwam ook zo uit. Nadat we overstag waren gegaan, konden we eerst nog maar 80 varen, later tussen de 50-60, waarmee de oversteek bij de Maasmond bezeild was. Ook deze oversteek verliep soepel. Even leken we op aanvaringskoers met een grote jongen die naar buiten kwam. Post Maasmond had dit ook gezien en na contact met de grote jongen en ons, konden wij koers en vaart behouden en zouden zij klein beetje bijsturen.

Helaas draaide aan het eind van de dag de wind ongunstig (overigens was ook dit conform verwachting). Na nog een slag naar buiten en weer terug, ging voor het laatste half uur de motor aan. Het liep tegen tienen en we waren het allebei een beetje zat. Even voor tienen liepen we Scheveningen aan. De jachthaven bleek vol. We kregen een plekje op de steiger in de derde haven. Een steiger waar bijv de Brunel ook vaker ligt. Leuk gezelschap dus. Je hebt daar verder geen voorzieningen, het ligt er wel mooi rustig. Bootje opgeruimd en toen gaan slapen na een lange, lekkere zeildag. Eindelijk weer eens een hele dag gezeild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *