3 augustus Nieuwpoort – Blankenberge

3 augustus begint traditioneel met gezang voor de moeder van Anneke om haar verjaardag goed te kunnen beginnen. We waren dit jaar uitzonderlijk goed bij stem, al zeggen we het zelf. Na de koffie en ontbijt zijn we naar Nieuwpoort gelopen. Dat bleek verder te zijn dan in onze herinnering. Een 20 minuten was het wel. Het was al aardig warm aan het worden. Met dank een de lelijke grote flats konden we in Nieuwpoort zelf in de schaduw wandelen. We zijn via de boulevard en terug door de winkelstraat gelopen. De winkels zijn weinig veranderd. Anneke zag meerdere keren wat leuks, maar de prijs schrikte goed af. Een jurkje voor 500 euro is zelfs haar te veel.

Terug op de haven was het lunchtijd. We besloten mosselen te gaan eten bij het havenrestaurant. Daar hebben we goede ervaringen. Het bleek dat er een nieuwe eigenaar en chef in zaten. De mosselen waren gelukkig als vanouds. Met een goed gevuld buikje zijn we uitgevaren. Wat aan de vroege kant (dus stroom tegen), maar het was zo warm dat we hoopten op het water wat verkoeling te vinden. Dit bleek uitstekend te lukken. Vermoedelijk een zeewindje; we hadden de hele tocht rond de tien knopen en Blankenberge was net bezeild. Heerlijk varen in het zonnetje en met het windje erbij niet te warm. Rond zessen liepen we Blankenberge binnen. We kregen een box in de nieuwe haven. Daar liggen we heerlijk rustig, met een beetje wind over dek. Het avondeten hebben we overgeslagen. De mosselen hadden ons goed gevuld. Een loom avondje in de kuip. De weerberichten voor de komende dagen zijn stabiel. Zondag lijkt het op een noordelijk windje, kracht drie, misschien vier. Nog steeds de verkeerde hoek, maar de dagen erna zou het weer motoren worden. Eind volgende week moeten we even in de gaten houden. Er zit opeens een stevige wind (meer dan 40 knopen) in de verwachting. We willen eigenlijk via Den Helder terug, maar gezien dit weerbericht even afwachten of dat lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *