2 augustus Boulogne-sur-mer – Nieuwpoort

De eerstvolgende haven die we aan willen doen is Nieuwpoort. Er tussen liggen nog Calais en Duinkerken, beiden geen favoriet van ons. Nieuwpoort daarentegen is wel aardig. Voordeel was dat we qua getijd pas net na de lunch weg hoefden. En dan komen we ergens tussen 21 en 22 uur aan in Nieuwpoort. Het is 65 mijl, maar met al die stroom mee, gaat het vrij vlot. Wederom stond er weinig wind. Even hebben we goed kunnen zeilen, tussen Calais en Duinkerken, maar daarna zakte de wind weer in. Van de ruim 8 uur varen hebben we er tussen de 5 en de 6 moeten motoren. Ach tja… in elk geval wel in een heerlijk zonnetje. De bikini kon weer aan. Beetje lezen en zo. Het is geen straf. Anneke heeft onderweg risotto gemaakt met zelfgemaakte pesto en wat courgette. Al met al een goede dag op het water. Hopelijk de komende de dagen met net wat meer wind. (zal ook helpen om het qua temperatuur lekker te houden, er is in Nederland een tweede hittegolf bezig en ook aan de Belgische kust gaat het warm worden). Plan voor de komende dag is momenteel als volgt. Morgenmiddag naar Blankenberge, zaterdag vergelijkend waren onderzoek bij enkele Vlaamse strandtenten en zondag bij zonsopgang vertrek naar Scheveningen. De wind is niet briljant, verkeerde hoek, maar het lijkt erop dat we wel merendeel kunnen zeilen… Al wordt het met laveren wel een nog langere tocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *