27 juli – Jersey (St Heliers) – Guernsey (St Peter Port)

Kort na vieren ging de sill open. Qua stroming niet het meeste ideale moment om te vertrekken, maar dan is wel St Peter Port net te halen voordat daar het water te laag staat om de marina in te komen. Doet altijd een beetje pijn om de week in de vakantie zo vroeg te zetten. Als je eenmaal vaart, heeft het ook wel weer wat. Heerlijk rustig, alleen een paar vissers die uitvaren. Een stad in rust op de achtergrond. Her en der een kardinaal of een ton die knippert. Een opkomend zonnetje. Bij aanvang was er geen wind, toen konden we even zeilen en het laatste uur moest de motor weer aan. We kwam een goed half uur voordat het water te ver was gezakt binnen. Het bleek erg rustig te zijn. We kregen een plekje in een van de boxen. Wel zo lekker als het wat harder gaat waaien. De laatste verwachtingen geven aan dat er zaterdag een zuidwest zes zal staan en zondag misschien zelfs zeven. Wij liggen hier in elk geval goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *