25 & 26 juli – 2 dagen Jersey (St Heliers)

Na het (late) ontbijt zijn we de stad ingegaan. Er was weinig veranderd in de hoofdstraat. De meeste bekende winkels waren er nog. Ook de twee grote warenhuizen zater er nog. In een van de twee was Anneke de vorige keer goed geslaagd voor wat kleding. Dat bleek nu weer te lukken. Een aardig jurkje van Karen Millen in de uitverkoop. De food market was er ook nog steeds. Leuk sfeertje om door heen te wandelen. Achter de food market bleek nog een fish market. Hadden we eerder gemist, maar zo te zien prima visjes, kreeftjes, garnaaltjes etc. Vervolgens naar de relish deli gelopen, net achter de food market. Anneke had op internet gezien dat er daar op donderdagavond een kaasproeverij zou zijn. Dus even kijken of het wat was en of we een proeverij gingen doen. De deli bleek drie koelvitrines vol met meer dan 70 kazen te hebben staan. Oftewel, meer dan ok om hier een kaasproeverij te gaan doen. En gelijk wat kaasjes mee terug genomen naar de boot. Terug aan boord geluncht en verder rustig aan gedaan. Eind van de middag hadden we per app contact met Aonne en Ingrid. Zij waren onderweg naar Cherbourg en gingen daarna ook richting een Kanaaleiland. Wellicht een mooie borrelgelegenheid. ’s Avonds hebben we uitstekende gegeten bij Bohemia. We begonnen met twee amuses, een makreel-tartaar en gerookte varken. Het eerste gerecht was een kwarteleitje met paddenstoelenmousse, gevolgd door krab met koriander en mango, begeleid door een custard van het bruine krabvlees. De riesling die hier bij zat was zeker ook vermeldenswaard. Door naar de vis, een tarbot met uien en mosterd-smaken, gevolgd door twee bereidingen van lam. Toen natuurlijk kaas van de kaastrolley, om door de te gaan met een verfrissende selderie en kamille-ijs-achtige bereiding. We sloten af met rabarber en vanille-ijs met dragon. Toen nog koffie en thee met overheerlijke chocolade. Een meer dan prima diner!

 

De volgende ochtend zijn we allebei begonnen met een rondje hardlopen. Na het douchen de bus gepakt naar La Mare. Daar kwamen we rond lunchtijd aan. Het bleek dat er pas na drieën weer een bus terug zou gaan, dus al etende op zoek gegaan naar een goede tijdsbesteding. Volgens de kaart van Jersey zou er een cliff path moeten lopen vanaf net achter La Mare tot Greve de Lecq. Dus na de lunch dat pad opgezocht en een prachtige wandeling langs de noordkant van Jersey gemaakt. Schitterende uitzichten! Greve de Lecq bleek een leuk en levendig baaitje te zijn waar flink werd gerecreëerd. Aan de baai een tea for two gedaan, om even na half vier de bus terug te pakken naar St Helier. Dat bleek een aardig onderneming. De spits begint kennelijk op tijd op Jersey. Al met al een uur onderweg geweest. Ondertussen hadden we wederom een appje van Aonne en Ingrid. Die waren bijna in St Helier. Snel twee plekjes bijgeboekt bij de kaasproeverij.

Terug aan boord snel opgefrist en naar Pyrolyse gegaan. Daar kort geborreld, want we moesten om 18.00 uur ons melden voor de proeverij. We gingen verschillende harde, “bergkazen” proeven. Mooi opgebouwd en bedoeld om de verschillen in jaren rijping van kazen beter te ontdekken. Erg smaakvolle kazen geproefd. Tot slot nog wat onvermoede combinaties geproefd. Een parmezaan gedipt in honing met truffelsmaak. Nooit gedacht dat het zou werken, maar schijnt dat de twee elkaar vinden in de umami-smaak. Laatste proef-experiment was een blauwe kaas met walnoot met chocola. Ook nooit zelf bedacht, maar wel ontzettend lekker. Na een van de kazen te hebben gekocht, zijn we aan de overkant nog een hapje gaan eten. Konden we mooi de bui “uitzitten”. Er trokken wat onweersbuitjes over Jersey.

Terug aan boord klaar gemaakt voor vertrek. We willen morgenochtend vroeg (tussen vier en vijf) vertrekken naar Guernsey. In een keer terug naar Cherbourg is met de stroming niet echt te doen. Een tussenstop op Guernsey is handiger. En het zou wel eens druk kunnen worden op Guernsey. Er komen twee dagen met stevige wind aan. Die gaan wij dan ook aan ons voorbij laten trekken met een tweede verblijf op Guernsey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *