24 juli Hamble – Beaulieu

Na de koffie vertrokken richting de volgende rivier. Er bleek meer wind te staan dan gedacht en verwacht, alleen op de genua ging het hard genoeg in de goede richting. De rivier op bleek niet bezeild, helaas. Een schitterende omgeving, genieten al rustig de rivier op motorend. Netjes op tijd ons gemeld bij de haven, alwaar men keurig een box voor ons had gereserveerd. De andere boten die zich meldden, moesten in pakjes aan de buitenkant, wat net wat minder rustig lag.
Na aankomst snel de fietsjes gepakt. We wilden graag naar het palace en de abbey bij het national motormuseum. Er bleek een handige wandel- en fietsroute te zijn langs de rivier. Al met al een kilometer of 4 verderop waren the grounds van alle bezienswaardigheden. Overigens, het hele gebied (inclusief de rivier) is in privaat eigendom van de lord & lady Montagu. En dat al sinds ergens in 1500. De huuropbrengsten en opbrengsten van het museum, maar ook van de marina, zorgen voor de broodnodige inkomsten om het hele gebied in goede staat te houden.
Na aankomst snel met fish&chips geluncht. Daarna waren we mooi op tijd voor een rondleiding door de tuinen bij de oude abbey. De kerk zelf had Henry VII niet overleefd, delen van het klooster wel. Vervolgens een valkenier aan het werk gezien. Indrukwekkende dieren!
’s Avonds aan boord hapje gegeten en even de weerberichten gecheckt. Morgen lijkt een fraai dagje te worden. We hebben besloten nog even terug te gaan naar Cowes. Het beviel ons daar wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *