24 juli – Sark – Jersey (St Helier)

Het was een wat onrustig nachtje. Qua wind was het rustig, de swell in de baai was er niet minder om. Het maakte dat we soms aardig lagen te rollen. De flopperstopper die ergens onderaan de aanschaflijst was beland (want best kostbaar tussen de 300 en 500 euro), is met stip naar plek 1 gestegen. Anneke heeft er een half uurtje googlen aan besteed, wat tot dit zeer betaalbare alternatief, de rocker stopper, heeft geleid. Die wordt vanavond nog besteld! In de ochtend stond er wat meer wind, waardoor we wat rustig achter anker lagen (tenminste, dat was het vermoeden). Rond twaalven was een goede tijd voor vertrek naar Jersey, zodat we nagenoeg de hele tocht stroom mee zouden hebben. De bijboot hebben we met behulp van de spi-val heel simpel aan boord gekregen. Even drogen in de zon, lucht eruit, en opvouwen/rollen maar. Ging verbazingwekkend soepel.

Anker op ging ook soepel. De nieuwe ankerlier doet prima zijn werk. Het liep zo rond lunchtijd al weer aardig vol op deze ankerplek. Ons plekje werd snel ingenomen door een Britse zeilboot. Er stond in het begin voldoende wind om te zeilen. Na een half uurtje zakte de wind wat in. Even de motor bij gehad, om vervolgens onder spi door te varen naar Jersey. Nadat we het hoekje om moesten bij Jersey moest de spi er af. Wat overigens ook qua windkracht inmiddels een goed idee was. De wind was doorgetrokken naar boven de 15 knopen. Uitstekend zeilweertje! St Helier kwam vlot in beeld. Even melden bij de VTS, doorvaren naar de marina, et voila. Het voelt vertrouwd. Het is hier wel drukker dan dat we eerder hebben meegemaakt. We liggen als derde schip. Morgenochtend ruimte maken voor een vertrekkende boot uit een van de boxen, die wij dan gelijk in kunnen. Eind van de middag de stad ingelopen. Op de terugweg was het inmiddels etenstijd. Het goede fish n chips plekje dichtbij de haven was er nog steeds. Dus werden het fish n chips. Terug aan boord koffie en thee gedaan. En Bohemia Restaurant voor morgenavond geboekt. Plus het logboek bijgewerkt, bij deze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *