23 juli – Guernsey (St Peter Port) – Sark

De ochtend begon met hardlopen. De tweede keer deze vakantie voor Anneke, de eerste keer voor Harald. Langzaamaan conditie opbouwen. Na terugkeer de watertank gevuld en de kuip geboend. Gistermiddag waren er de nodige kleine vliegbeesten langs geweest. Een deel daarvan was dood achtergebleven in de kuip. Al weer een kerkhof in de kuip, net als bij de eerste vakantiedag. Harald ging nog even de ankerlier testen. Dat bleek een verstandige zet. Zo kwam hij er achter dat een verbinding niet goed vast zat. Liever nu ontdekken dan wanneer we straks voor anker gaan. Ondertussen had Anneke de laatste boodschapjes gedaan in een wederom gezellige stad. Allerhande optredens vonden wederom plaats in het kader van het Town Carnival. Met dank aan de steelband waande je je even in de Carieb. Toen nog een nieuwe gasfles gehaald bij de Chandler even verderop. Vervolgens geluncht met broodjes met zelfgemaakte pesto, gesmolten emmentaler en chorizo. Zeilen moet wel leuk blijven…

Na de lunch klaargemaakt voor vertrek. We willen vandaag naar Sark. Er zijn daar verschillende ankerplekjes. Na bestudering van de kaart en het weerbericht, hebben we gekozen voor Dixcart bay. Met de verwachte noordenwind een mooi beschut plekje. Hopelijk niet al te druk. Tegen 14.00 uur stond er voldoende water voor ons om de haven te verlaten. Een Fransman voor ons was te ongeduldig en liep vast. Maar ach, met komend tij niks aan de hand. Eenmaal buiten bleek er voldoende wind om te zeilen. Al was dat niet heel lang. Het eerste uur kunnen zeilen, het tweede uur gemotord. Het was niet zo ver gelukkig. In de baai was het vol, maar niet te vol. Een plekje tussen wat bootjes uitgezocht, niet te diep en voldoende afstand van de kant. De eerste keer ankeren was wat onwennig. Het duurde even voordat het anker pakte en daardoor waren we al weer verder naar achteren dan we wilden. Dus een tweede poging ondernomen, die beter ging (onder meer door het anker nu in vrij val de laten gaan, gaat een stuk sneller dan op de lier). Goed checken, nog wat extra ketting en loodlijn gestoken. Door de wisselende wind en stroming draaiden we lekker. Wel leken we goed vast te liggen. Mag ook wel met ons bovenmaatse rocna. Volgende stap was de bijboot tevoorschijn toveren en opblazen. Dat hadden we nog niet eerder aan boord gedaan. Het bleek precies te passen op het voordek. Naar de kant geroeid. Hat was zo dichtbij dat we geen zin hadden de motor daarvoor te pakken. Op de kant een fraaie wandeling richting het dorpje gemaakt. Sark is prachtig groen, ongerepte natuur, waar je via smalle paadjes door loopt. Het dorpje is weinig spectaculair. Wel een erg leuk winkeltje met bijzondere en bijzonder fraaie juwellery, die Anneke niet kon laten liggen. Een mooi aandenken aan onze eerste keer Sark. Terug op de boot een gezonde risotto gegeten, naar recept van Jamie (niet met Parmezaanse kaas, maar cottage cheese. En geen wijn, maar extra veel bouillon). De verse kruiden hielpen om het goed op smaak te krijgen. Na de afwas, koffie en thee bedje opgezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *