20 en 21 juli – Dag 2&3 op Guernsey (St Peter Port)

Het eten bij Le Nautique was top! Anneke begon met grote garnalen in tempure, Harald met crab cakes. Vervolgens allebei een shellfish platter met een halve kreeft, grote garnalen en coquilles van de grill met knoflook. Gepaard met een nog betere Sancerre dan eerder deze week. Als dessert aan tafel klaargemaakte crepes suzette. Yummie! Ondertussen een gezellig gesprek aangeknoopt met een Australier die net vanuit Londen naar St Peter Port was verhuisd in en in zijn eentje zat te eten. Zijn vrouw en dochter zouden morgen pas aankomen. Na de koffie en thee met hem nog een afzakkertje gedaan in een tapasbar. Een prima avond.

Vrijdag hebben we weinig bijzonders gedaan. In de loop van de ochtend het stadje in geweest. Er is weinig veranderd, de meeste winkels en restaurants zitten er nog. De middag in de kuip doorgebracht met een boekje en tijdschrift. Harald heeft de Engelse buren (Flicka IV, Chris & Caroline) geholpen. Hun grootzeilval was omhoog geschoten en de dame moest de mast in om deze weer omlaag te krijgen. In de loop van de dag kwamen hun zoon en dochter aan boord en waren vrienden langszij gekomen. Eind van de middag met elkaar een drankje gedaan. Vervolgens zijn zij gaan eten bij Le Nautique en heeft Anneke een zomerse salade met aubergine en steak gemaakt. Alle zon maakten met name Anneke rozig, ze sliep rond negenen.

Zaterdagochtend hebben we uitgebreid boodschappen gedaan bij de grote Waitrose ongeveer anderhalve kilometer verderop. Deze keer gaan wandelen in plaats van fietsen. Het was lekker weer, niet te warm (hier gelukkig geen overmatige hitte zoals in Nederland, maar gewoon een lekker zonnetje). Voor de komende dagen is er weer voldoende eten in de boot. Voor de lunch naar de pub Thomas de la rue gegaan voor de eerste fish ‘n’ chips van deze vakantie. Het smaakte goed. Door de stad teruggelopen waar verschillende optredens waren in het kader van het Carnival. De rest van de middag in de zon in de kuip met een boekje doorgebracht. Harald is begonnen met het maken van het eerste filmpje. ’s Avonds een lichte maaltijd gehad aan boord, soort van balans met de lunch. Een met groene groente en champignons gevulde miso-bouillon. Morgen is er op de kade van alles te doen rondom motorsport en een lokale markt. Even zien of dat leuk is, of dat we morgen vertrekken naar Sark om daar een nachtje voor anker te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *