27 juli Cowes – Portsmouth

Vandaag de barre oversteek naar Portsmouth gemaakt vanuit Cowes. Een dikke zeven mijl met stroom mee. Wel een interessant en onverwacht obstakel op de route: een vliegdekschip. No kidding, er ligt momenteel voor Portsmouth een Amerikaans vliegdekschip, de George W.H. Bush. Indrukwekkend bootje zo van dichtbij. Overigens ook van veraf. En wel wonderlijk hoor. Kijk je in de richting van Portsmouth en vraag je je hardop af, goh, die grote jongen lijkt wel een vliegdekschip. Beetje bijzonder hier…
Na de lunch aan boord met lekker vers brood van de bakker van Cowes met gesmolten blauwe kaas van Wight naar de historic dockyard gegaan. Met de ferry de rivier overgestoken. Formeel liggen we namelijk in Gosport en niet in Portsmouth. Voor het museum stond een aardige rij. Ondanks dat we de kaartjes al op internet hadden gekocht, moesten we toch kwartiertje een van de favoriete Britse bezigheden beoefenen, “queing”. Ach, in het waterige zonnetje geen straf. De HMS Warrior en de HMS Victory waren indrukwekkend. Op de Victory kreeg je ook via koptelefoon de hele slag bij Trafalgar mee. Geschiedenislesje ook weer gehad voor deze vakantie. De Victory had wel lage dekken; Harald heeft een keer of vijf zijn hoofd gestoten. De aanwezige kanonnen waren indrukwekkend. Ook indrukwekkend was het wrak van de Mary Rose die is opgegraven van de zeebodem en nu wordt geconserveerd.
Na het museum naar de Spinnakertower gelopen, via de Gunquay Warf, wat een uitgebreid outletcenter blijkt te zijn. Met ook twee Musto winkels. Een meer echt zeilers-georiënteerd, eentje meer vrije tijd. In de uitverkoop allebei wederom goed geslaagd. Doe ons ook maar dat soort winkels in Nederland… (of toch niet, niet goed voor de bankrekening, maar zo lang als we het bij de uitverkoop houden… In Nederland is Musto vrijwel nooit in de aanbieding of uitverkoop). Daarna de tower in met een uitzocht over de hele Solent. En we zagen ons eigen bootje ook liggen in de marina aan de andere kant van de rivier.
Terug aan boord een lekker hapje gegeten. Al weer een gerechtje van Jamie. De dag afgesloten met het bijwerken van het logboek en wat lezen. Zo is vakantie bedoeld. Morgen blijven we nog een dagje hier. Er wordt een stevig windje verwacht morgen en we hebben nog lang niet alles gezien in Portsmouth. Morgen in elk geval (als het droog is) een wandeling richting het oude seafront en old town.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *