28 juli Portsmouth

Nadat de regen was gestopt en na de koffie en ontbijt wederom met het pontje naar Portsmouth gegaan. We wilden een wandeling maken naar het oude seafront en het wat oudere deel van de stad. Zo gezegd, zo gedaan. Er staan, net als in Southampton, overal kaartjes van de stad, zodat je steeds eenvoudig ziet waar je bent en waar je naartoe kunt. Al was dit niet de meest ingewikkelde route. Simpelweg richting het monument voor de marine (dat vanaf het water ook ons richtpunt was) en dan kom je er vanzelf. Bij het seafront bleek een soort van pier-achtig gebeuren te zijn (maar dan zonder de daadwerkelijke pier). Veel kermisattracties en speelhallen, naast natuurlijk heel veel en vet eten. Doorgelopen tot het monument en toen weer omgedraaid. Teruggelopen over wat de Millennium promenade wordt genoemd. Een route zo veel mogelijk langs het water. We kwamen rond lunchtijd langs twee pubs die mooi over het water uitkeken, dus daar maar even gestopt voor de lunch met fish&chips met een kopje thee. De gemiddelde Brit doet dit natuurlijk met een biertje, maar dat is ons nog echt te vroeg met de lunch.
Daarna de Millennium promenade verder gevolgd, al moesten we door bebouwing en een haventje even het water achter ons laten. Vervolgens kwamen we in het gebied van Gunwarf quays met de vele outlet-winkels. Anneke is goed geslaagd bij Karen Millen en CK. Harald was gisteren al goed geslaagd bij Musto. Inmiddels was het wederom begonnen met regenen. Door de stevige drizzle teruggelopen naar het pontje. Terug aan boord kopje thee, boekje, spelletje op de iPad en even zitten puzzelen qua vervolg van de tocht. Het weer is niet erg stabiel de komende dagen, en het getij blijkt net niet helemaal gunstig te vallen om bijvoorbeeld een keer een echt lange dagtocht te maken. Echt veel zin in nog een nachtje door hebben we allebei niet, word je toch wel wat duf van, maar als het niet anders passend te maken is, is het niet anders. Morgen willen we naar Brighton. Als het weer een beetje meewerkt, kunnen we tussen 7.00 en 8.00 uur zonder regen vertrek, met een zuidwesten wind die dan weer terug moet zijn gezakt naar kracht vier-vijf (er staat op moment van schrijven een stevige zeven buiten). Voordat het dan eind van de middag weer gaat regenen, zouden we in Brighton moeten zijn. Het is 45 mijl, stroom mee, dus goed te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *